Apokalypsa Mayan Code: Koncentrovaný techno náklad v podaní Davida Moleona!

David Moleon zastupuje v line-upu Apokalypsy generaci nových DJů, kteří se nevydali na cestu techna se zataženou ruční brzdou a prvoplánovými nájezdy. Již od počátku své producentské kariéry se drží vlastního energického soundu, díky kterému se neustále rozšiřují davy jeho fanoušků po celém světě.

Moleonovi koluje v žilách typická jižanská krev. Narodil se a vyrostl ve španělské Granadě, několik let však strávil i v Řecku, kde začal pořádat první mejdany. Řecko bohužel není zemí zaslíbenou pro elektronickou hudbu, proto tyto večírky nebyly čistě jen o technu. Přesto se zde začal formovat Davidův hudební vkus, v rámci kterého inklinoval k tomu, co v Řecku rozjel až o pár let později Axel Karakasis. Od té doby uplynulo již třináct roků a Moleon se mezitím živil jako web designér a zvukař.

Zásadní zlom přišel o několik let později, kdy slyšel hrát španělského techno matadora Cristiana Varelu na vlastní uši: „Poprvé jsem slyšel hrát Cristiana Varelu ještě jako clubber v klubu Industrial Copera a doslova mě dostal svým podáním hudby a samozřejmě také vybroušenou technikou. V tu chvíli jsem měl jasno – věděl jsem, že chci být minimálně tak dobrý jako on a šel jsem do toho naplno!“

O několik let později, v září roku 2006, už uměl David Moleon bez problému hrát ze tří gramofonů naráz, a proto se rozhodl, že zkusí něco nového. Nainstaloval Ableton a začal definovat svůj unikátní „Moleon hardgroove sound“.

Netrvalo dlouho a jeho tracky se začaly objevovat v playlistech světových DJů a producentů jako jsou Ben Sims, Pepo, Cristian Varela, Robert Natus, Eric Sneo, DJ Murphy, DJ Link, César Almena a Nuke.

Nechtěl se však podřizovat cizím vydavatelstvím, a proto si v roce 2007 založil vlastní label Moop Up, který se brzy po svém vzniku stal studnicí kvalitního přísunu techno skladeb pro spousty známých i neznámých DJs. Zprvu byl Moop Up čistě vinylovým labelem, ovšem nedávno rozšířil své pole působnosti i do internetového prostředí, ve kterém Moleon vidí mnohem větší potenciál: „Digitální distribuce je mnohem více flexibilnější a rychlejší než tomu bývalo v dobách vinylů. K tomuto kroku  mě vedlo  hlavně to, že prodeje desek šly značně dolů…“

Kariéra Davida Moleona se v posledních letech rozjíždí na plné obrátky. Ve svých setech nezapře divokou španělskou školu Djingu, jeho tracky v sobě mají nevyčerpatelnou a unikátní sílu a label Moop Up je hřištěm pro všechny, kdo cítí hudbu stejně jako samotný Moleon.

Taky se těšíte, až uvidíte a uslyšíte Davida Moleona naživo? My ano!

Zdroj: Apokalypsa