Apokalypsa contest – vyhlásenie výsledkov prvého kola.

Začátkem dubna tohoto roku jsme vyhlásili soutěž, jejíž výhrou je právoplatně zasloužené místo v line-upu největší české indoor techno akce Apokalypsa a to přímo na hlavním pódiu brněnského Bobycentra.

Narozdíl od Facebookových soutěží jsme si určili vlastní pravidla, která jsou založena na dvoukolovém systému výběru, jenž provádí porota složená ze zasloužilých matadorů i nové krve české scény (více informací o pravidlech naleznete zde: https://www.facebook.com/notes/apokalypsa-official/-dj-contest-/10151481489386192).

S posledním červnovým dnem skončilo i první kolo soutěže, do kterého se přihlásilo takřka 30 uchazečů a porota se dala do pečlivého poslouchání, zhlížení videí a posuzování. Jste zvědavi jak dopadlo první kolo? Čtěte dále!

Jak a co porota bodovala?

Nejdříve je nutné zmínit, že složení poroty se před začátkem vyhodnocování lehce změnilo –  Míšu Salačovou vystřídal osvědčený a znalý DJ Kaisersoze.

Z celkových 29 přihlášených videí jsme nakonec museli 3 vyřadit pro nesplnění zadaných podmínek (chybělo video, apod.).

Zbylých 26 spotů každý z arbitrů posuzoval ve třech kategoriích: technické provedení (maximum 10 bodů), vizuální provedení (maximum 5 bodů) a celkový dojem (maximum 10 bodů). Nejvyšší možné bodové ohodnocení pro jednoho soutěžícího od jednoho porotce činí 25 bodů, od všech porotců pak 125.

Top 10+1

Součtem všech bodů jsme získali pořadí prvních desíti, respektive jedenácti postupujících (poslední dva mají shodný počet bodů), jež vypadá následovně:

Revelation Point (107 bodů)

Dual Preset (105 bodů)

The Shamans (100 bodů)

Destroyer (96 bodů)

https://youtu.be/XB6Vhcrow8U

Eisner (93 bodů)

Peterson & T-mass (93 bodů)

Dazy (90 bodů)

Survey Petticoat (86 bodů)

D-Niel vs Otiatros (83 bodů)

The Cirkus (78 bodů)

Scarpo (78 bodů)

Kompletní tabulku s bodovým ohodnocením všech soutěžících, včetně jejich videí naleznete zde: https://dl.dropboxusercontent.com/u/26066949/apokalypsa_contest_prvni_kolo.pdf

Sláva postupujícím, čest poraženým

Všem z první jedenáctky gratulujeme a těm, kterým se to tentokrát nepovedlo přejeme hodně štěstí v dalších soutěžích i v celé kariéře. Neúspěch v Apokalypsa contestu neznamená, že nepostupujícím DJs chybí kvality, nicméně konkurence byla opravdu veliká a rozdíly které rozhodly, většinou představovaly drobnosti, které se dají pečlivou přípravou a realizací zlepšit! Jsme rádi, že česká scéna má stále co nabídnout a všem zájemcům doporučujeme, aby zhlédli soutěžní videa nad čarou i pod čarou a poznali nové talenty.

Neusnout na vavřínech!

Postupující jedenáctku čeká druhé kolo, ve kterém nehraje roli, na kterém místě se umístili v kole prvním. Každý z finalistů bude mít za úkol namíchat hodinový set, který umístí na Soundcloud a jejich kvalitu bude opět posuzovat pětice arbitrů.

Kdo bude celkovým vítězem se dozvíte začátkem září!

Zdroj: Apokalypsa