Apokalypsa 34 – All Star Game: Talianska stálica Mauro Picotto rozseká výstavisko!

Itálie vždy nabízela to nejzábavnìjší z taneční hudby a pokud máme jmenovat legendární jména svìtové technoscény, zazní velice brzy také pojem Mauro Picotto. Horkokrevný DJ a producent není českým fanouškùm techno music rozhodnì neznámý. Je na nìj totiž spoleh: vždy vás rozseká.

Co jste dìlali v roce 1989? Třiadvacetiletý Mauro Picotto aka The Lizard Man v tomto roce vyhrál soutìž Walky Cup, vysílanou v televizi, která ho katapultovala na pozici nejlepšího italského DJe. V té dobì mìl vítìz prestižní italské DMC na svém kontì pìt let DJské kariéry a první úspìšný producentský zářez. Mauro začínal v klubu Top Sound v severoitalském Piedmontu, ale již brzy se o nìm mìla dozvìdìt nejen celá Itálie.

Svou vášeň pro tvrdší odnože klubové muziky Mauro vždy pečlivì rozdìloval mezi povolání DJe a producentskou činnost ve studiu. Pyšní se sedmi desítkami vydaných skladeb, mezi kterými nechybí dodnes hrané energické pecky. Vzpomeňme například hity Lizard, Komodo či Pulsar. Na přelomu tisíciletí se také naplno projevil jako zdatný remixér, když představil nové verze hitù tanečního projektu Capella. Svou tvorbu vydává Mauro Picotto na vlastních značkách Alchemy a Bakerloo, na labelech BXR, Media Records a mnoha dalších.

Mauro Picotto

Nemá smysl vypočítávat všechny Maurovy hitparádové úspìchy v evropských i svìtových DJských žebříčcích, Picotto je totiž skutečný hitmaker. Jak sám říká: „Na prvním místì je u mì kvalita, bez kompromisù.“ Také díky tomu mohl odstartovat v Miami svou party Meganite, která má o sezónì na Ibize místo každou středu ve vyhlášeném klubu Privilege. Kromì rezidentních hraní najdeme v jeho nabitém kalendáři také události v Tokiu, jihokorejském Soulu a dalších exotických místech po celém svìtì.

Není divu, že ani promotéři domácích parties nevynechávají v obsazení jméno Mauro Picotto. Českou republiku navštívila tato italská hvìzda již mnohokrát, kromì setù ve vyhlášených českých klubech vzpomeňme například jeho vystoupení na festivalech Cosmic Trip, Creamfields a samozřejmì také skvìlý výkon na Citadele. Mauro Picotto sám vždy říká, že nemá rád dìlení taneční muziky podle žánrových kategorií. Při svém hraní totiž vytváří třaskavou smìs hardtrance, elektra a ryzího energického techna a speciálnì pro Apokalypsu přijal výzvu odehrát vystoupení jako za starých časù – přesnì v duchu motta „Každý má svou hvìzdu“.

Mauro Picotto

INTERVIEW MAURO PICOTTO

Matador taneční scény, který neusíná na vavřínech a neustále pracuje nových projektech, nám v dnešním minirozhovoru řekl nìco o své vizi budoucnosti, o tom jak se tìší na Apokalypsu a velmi upřímnì a srdečnì neopomnìl vychválit svého kolegu Josepha Capriatiho, kterého 25. listopadu také uslyšíte.


Jak vidíš sám sebe v příštích deseti letech? Plánuješ nìjak budoucnost nebo necháváš osud plynout?
Určitì budu dál pokračovat v hudební produkci a možná navážu spolupráci s nìjakými novými talenty. Za deset let bych také kolem sebe rád vidìl více dìtí!

Jakou technologii momentálnì používáš při DJingu?
Momentálnì používám Traktor Scratch v kombinaci s kontrolérem NI Kontrol X1. Vše ovládám pomocí CD playerù nebo gramofonù, pokud fungují tak jak mají, heh.
 

Když se podíváš na plakát Apokalypsy, co se ti vybaví jako první?
Tìch myšlenek je více – line up je velmi rozmanitý a nabitý, osobnì se však nejvíce tìším na publikum, které je v Brnì vždy velmi silné a natìšené na pořádnou party.

Na tomto díle vystoupí i tvùj krajan Joseph Capriati, který patří mezi nejvìtší objevy techno scény posledního roku. Jak bys jej přiblížil lidem, kteří o nìm ještì neslyšeli?
Znám Josepha velmi dobře a musím říct, že je to človìk, který ví, jak se v hudební branži pohybovat. Na prvním místì to však vždy bude skvìlý týpek a výborný producent s osobitým stylem.
 

Hráli jste spolu dokonce i versus set na tvém rezidentním Alchemy Festival…
Je to tak! Hráli jsme back to back poslední hodinu festivalu a bylo to parádní od první do poslední minuty! Myslím, že se nám podařilo vytvořit skvìlou atmosféru a rozhýbali jsme všechny přeživší lidi. Opravdu se tìším, až si spolu zase příštì zahrajeme, třeba i neplánovanì na Apokalypse v Brnì!

Apokalypsa

Zdroj: Apokalypsa s.r.o. – Dalin Vajčner
Publikoval: Redakcia GREGI.NET