Apokalypsa 34 – All Star Game: Joseph Capriati – Každý dj by mal vedieť aké to je byť súčasťou davu a kričať s rukami nad hlavou!!

Joseph Capriati patří mezi nejvìtší objevy současné svìtové techno scény a jako jeden z mála exceluje jak na poli DJingu tak ve studiu jako producent, který patří mezi nejmladší členy legendárního labelu Drumcode. Capriati se minulý mìsíc předvedl premiérovì v České republice na festivalu Pleasure Island, kde sklidil zasloužené ovace od publika. Před samotným hraním nám však poskytl exkluzivní rozhovor, jehož první ochutnávku vám dnes servírujeme.

Ahoj Josephe, když jsem studoval tvou biografii zarazilo mì, kolik je ti let…
Ano, tomu se diví hodnì lidí. Je mi 24 a tobì?

Joseph Capriaty

Heh, mnì bude 24 koncem září, ale přejdeme k první otázce… Jak probíhalo tvé první hraní před skutečným publikem?
Byl jsem neskutečnì nervózní… bylo mi 17 let a jednalo se o velkou party v mém rodném mìstì v Neapoli. Bylo tam asi 5000 lidí a musím uznat, že to byl jeden z nejvíce emotivních zážitkù v mém životì! Lidi vìdìli, že jsem mladej bažant, ale cítil jsem z nich, že se mì snaží podpořit jakožto svého krajana a to mì neskutečnì nakoplo. Bylo to úžasné a nikdy na tu noc nezapomenu.

Takže tvé první hraní bylo před zraky 5000 lidí???
Přesnì tak, byla to neskutečná shoda náhod, že jsem se dostal na pódium takové akce a musím uznat, že to byl vskutku drsný start kariéry.

Byl jsi předtím aktivním účastníkem takových parties nebo jsi spíš doma po večerech trénoval u gramcù?
Chodil jsem na party i dřív, i když to nebylo o tom, že bych každý víkend vymetal všechny kluby. Atmosféru tanečních parties jsem si však naprosto zamiloval a vždycky mì zajímalo jaké to je, stát tam nahoře a udávat rytmus všem tìm lidem dole. A myslím si, že každý DJ to tak mìl nebo aspoň by mìl mít. Mìl by zažít jaké je to být součástí davu a zařvat si s rukama nad hlavou. Každému DJi to pak pomùže při komunikaci s publikem a já osobnì se dodnes cítím a užívám si tu hudbu jako bych stál na tanečním parketì. Každopádnì návštìva mé první party, kde hrál Dave Clarke, Billy Nasty, Rino Cerone, totálnì zmìnila mùj život a já jsem si řekl: „Tohle je ono, to chci dìlat!“

Jsi jedním z nejvìtších objevù techna za poslední roky a i přes všechno cestování a náročný noční život jsi evidentnì stále dobře naladìn a plný energie. Opravdu si tolik ujíždíš na publiku?
Přesnì tak, mùj život se za poslední roky hodnì zmìnil, ale pozitivnì naladìné publikum, dobří kamarádi, kteří mì na hraní občas doprovází a panák před hraním – to jediné mi stačí, abych se dostal do euforie, kterou se snažím přenášet i do svých setù a bavit tak lidi na maximum!

Apokalypsa

Zdroj: Apokalypsa s.r.o. – Dalin Vajčner
Publikoval: Redakcia GREGI.NET