Apokalypsa 34 – All Star Game: Buchecha – Je zaujímavé sledovať evolúciu hardtechna!

Anderson Carvalho alias Buchecha se stal dalším aktérem nadcházejícího dílu Apokalypsy, kterého jsme vyzpovídali v našem krátkém rozhovoru. Pokud vás zajímá význam jeho přezdívky, cesta k DJingu nebo třeba jeho názor na aktuální techno scénu, neváhejte a čtìte dále.


Jaké tři pojmy se ti vybaví, když se řekne Česká republika? Před dvìma lety jsi tu už hrál v jednom pardubickém klubu…
Ano, bylo to na jaře 2009. První tři pojmy, které se mi vybaví jsou: lidé, pùsobivá kultura a architektura a party Apokalypsa!

V tvé biografii jsem se dočetl, že jsi v pubertì hrával na kytaru v jedné hardcorvé kapele. Proč jsi se poté vydal na dráhu DJe?
Ještì předtím než jsem začal mlátit do kytary jsem na základce hrál na flétnu, takže v podstatì od mládí jsem byl v kontaktu s hudbou. Taky jsem celkem brzy začal chodit na parties v São Paulo, to bylo v 90. letech, takže jsem začal rychle pronikat do tajù elektronické hudby až jsem se stal DJem. Zpočátku jsem hrál jungle, drum n bass a klasické techno.

Jak vznikla tvé přezdívka Buchecha?
Je to stará přezdívka, která vznikla když mi bylo 10 let a jednoduše znamená „tvářička“. Je celkem vtipný, že lidi, kteří ani neví že hraji jako DJ, mi taky říkají Buchecha a možná už ani neznají mé pravé jméno. Jinými slovy nad tou přezdívkou jsem ani tolik nepřemýšlel…

Co dìlá „Tvářička“ ve svém volném čase?
Spousty vìcí, zvláštì pak v létì. Rád si užívám chvíle se svou přítelkyní a také s přáteli. Pořád obdivuji a objevuji svùj nový domov (nedávno jsem se totiž přestìhoval z Brazílie do Portugalska) a taky moc rád cestuji a užívám si kdekoli to jde.

Jsi celkem pilný producent, nemáš v plánu nìkdy vystupovat na živo jako livePA?
Ano, mám. Čím dál tím více lidí se mì na to ptá. Už jsem na tom dokonce začal dìlat, ale bude to ještì nìjakou dobu trvat, než budu mít livko vybroušené tak jak si představuji. Již brzy se ale máte na co tìšit!

Co si myslíš o aktuální hardtechno scénì?
Když to srovnám s obdobím před nìkolika lety, tak je jasný, že celá scéna upadla, ale to je normální u každého hudebního stylu. Paralelnì s tím však na scénu přichází noví a schopní producenti a určitý pokrok se dá vypozorovat i u zajetých jmen. Proto je zajímavé sledovat aktuální dìní a neustálou evoluci, která v hardtechnu probíhá.

Apokalypsa

Zdroj: Apokalypsa s.r.o. – Dalin Vajčner
Publikoval: Redakcia GREGI.NET