Anna Veselovská konečne vydáva svoj debutový album!

Talentovaná, skromná a vytrvalá. Presne taká je osobnosť speváčky Anny Veselovskej, ktorá práve v týchto dňoch vydáva svoj dlhoočakávaný debutový album s názvom „10 rozdielov“.

Mladá speváčka, ktorej hlasu a skromnému správaniu jednoducho nešlo nepodľahnúť, si s natáčaním svojho prvého autorského albumu dala skutočne načas. Behom nahrávania musela totiž stíhať aj štúdium, preto bola práve škola veľmi často na prvom mieste a hudba šla bokom. Teraz je však už všetko úspešne ukončené a Anička tak môže verejnosti predstaviť svoj debutový album „10 rozdielov“.

„Nahrávanie prebiehalo v podobe akéhosi jam session. Všetci piati z kapely sme si posadali do kruhu ako dvanásti mesiačikovia okolo ohňa a iba sme hrali a hrali a hrali. To najlepšie sa potom použilo do jednotlivých piesní. Keďže som sa popri nahrávaní venovala aj škole, niektoré skladby som musela dokončovať mimo nahrávacieho štúdia,“ priblížila proces nahrávania Anna Veselovská.

Album sa nahrával od septembra minulého roka do januára tohto roka a prináša celkom jedenásť piesní. Anna ako autorka sa podieľala na ôsmich z nich. Z veľkej časti jej pri tom sekundoval aj spevák a skladateľ Ivan Tásler, ktorý celý album zároveň produkoval. O texty sa postaral Vlado Krausz a dvomi prispela aj Anička.

„Jedna pieseň na albume nesie názov „10 rozdielov“. Jej text napísal Vlado a natoľko ma zaujal, že som sa rozhodla, tak pomenovať aj celý album. Text je založený na protikladoch a poukazuje na to, že ľudia nemôžu byť všetci rovnakí a práve to je na nás krásne.  Tá jedinečnosť – originalita,“ prezradila Anna Veselovská.

Cover albumu a fotky v booklete robil renomovaný český fotograf Ondřej Pýcha, ktorého prácu môžete vidieť aj na albumoch Davida Kollera, Dary Rolins, Anny K, Lucie Bílej, Čechomoru, Anety Langerovej a mnohých iných.

„Fotili sme v Prahe na Staromestskom námestí. S fotením nemám veľa skúsenosti, takže som mala trošku problém s tvárením sa. Nechala som sa radšej usmerniť. Ondro je profesionál a vie, čo je dobré, tak som sa mu zverila do rúk a spravila som správne,“ pousmiala sa Anna Veselovská.

Debutový album „10 rozdielov“, ktorého pilotným singlom je pieseň „Lepší ako sme“, vychádza v piatok 21.6. pod hlavičkou vydavateľstva Universal Music. O deň neskôr, predstaví Anička skladby z albumu aj naživo na Dobrom festivale v Prešove.

Track list albumu „10 rozdielov“:
1. LEPŠÍ AKO SME
(Anna Veselovská – Vlado Krausz)
2. STAČILO POVEDAŤ
(Anna Veselovská, Ivan Tásler, Lukáš Kolivoška – Vlado Krausz)
3. PÁR NEPÁR
(Anna Veselovská – Vlado Krausz)
4. PLATNE
(Ivan Tásler, Lukáš Kolivoška – Lukáš Duchovič)
5. 10 ROZDIELOV
(Anna Veselovská, Ivan Tásler, Lukáš Kolivoška – Vlado Krausz)
6. VŠETKO JE LEN TAKOU HROU
(Anna Veselovská, Ivan Tásler, Lukáš Kolivoška, Tomáš Slávik – Vlado Krausz)
7. MOŽNO VIEM
(Anna Veselovská, Ivan Tásler, Lukáš Kolivoška – Anna Tásler-Onderková, Ivan Tásler)
8. NEVERÍM
(Ivan Tásler, Lukáš Kolivoška – Vlado Krausz)
9. KRÍDLA
(Anna Veselovská – Anna Veselovská)
10. NA CESTE
(Look The Other Way) (acoustic version)
(Emily Green, Elen Levon, Jon Levine – Vlado Krausz)
11. PRVÁ POSLEDNÁ
(Anna Veselovská – Anna Veselovská)

Zdroj: Universal Music s.r.o.
Foto: Ondřej Pých