Anita Soul privoláva leto fresh novinkou Summerjam, pozrite si fantastický klip!

Slovenská R’n’B diva Anita Soul má zimy už dosť a tak sa rozhodla privolať leto s novým sviežim songom, ktorý nesie názov Summerjam. Anita ho spieva po slovensky, ale znie absolútne svetovo. Autormi hudby k novinke sú bratia Hodekovci Dávid a Áron Hodek, o  produkciu sa postaral hudobník, skladateľ a producent Dávid „H0wdy“ Hodek. Summerjam je v poradí tretím singlom k albumu, ktorý speváčka aktuálne finalizuje.

Anitu Soul označujú hudobní kritici za speváčku so zahraničným hlasom. Presne tak znie aj v novinke Summerjam, ktorá sa nahrávala a produkovala v H0wdyho v štúdiu v Komárne.

„Premýšľali sme, o čom urobíme text a jednoznačne sme sa zhodli, že už potrebujeme slnko, teplo, hudbu a emócie. Pieseň sme nazvali Summerjam a aj keď to na prvé počutie znie, že je to nejaká letná párty a jamovačka, v skutočnosti sme tak nazvali emóciu, ktorá sa vynára ako spomienka na letný večer. A to s človekom, s ktorým sa „ona“ cíti v úplne inej dimenzii. Po nahratí spevu som pieseň poslala na mix a mastering Maiky Beatzovi, ktorý mi mixuje celý album,“ prezradila Anita Soul.

Anita si pri písaní textov berie inšpiráciu z každodenného života, ale aj z príbehov, ktoré sa dejú okolo nej. Inšpiruje ju aj samotný David Hodek, s ktorým sa jej skvelo spolupracuje.

„S bratmi Hodekovcami sa mi tvorí výborne, som strašne rada, že môžem s nimi robiť. Sú to naozaj mimozemšťania, extrémne talentovaní, kreatívni a snaživí ľudia. Patria naozaj medzi top svetovú triedu a tým pádom to išlo veľmi ľahko. Sú to  super chalani aj po ľudskej stránke, skrátka sú mi ako rodina,“ vyznala sa speváčka.

Klip k novinke Summerjam má na konte Dsfx team, kameru a réžiu mal na starosti Peso1m. Anita sa v ňom aj so svojou crew ocitne v rôznych summerjam svetoch. Na klipe sa podieľala aj samotná speváčka, ktorá mala od začiatku jasnú víziu ako má vyzerať výsledný vizuál.

„Nakrúcali sme v ateliéri, kde sme nasimulovali tri rôzne priestory. Chcela som to mať presne v takomto moode, kde mi vlastne na mieru vytvorili virtuálne vesmírne svety. Ako vždy som sa podieľala na všetkom, vrátane námetu či návrhov farieb. Po hrubom strihu som potom vyberala zábery a strihy s Pesom a finalizovala celý vizuál. V klipe mi tentokrát účinkujú aj chlapci, s ktorými hrávam, objavia sa na záberoch vo vesmíre na malých lietajúcich ostrovčekoch,“ hovorí o klipe Anita.

O styling sa v klipe postarala Mirka Danielová, make-up mal pod palcom vizážista Adam Rox

„Pracovalo sa mi výborne, bola sranda, pohoda a kľud. A hlavne mala som okolo seba ľudí, ktorí sú šikovní a majú dobrú energiu, a to je podstatné. Aj keď sme mali len jeden deň nakrúcania a museli sme stihnúť všetko, čo sme si vymysleli. Aj napriek tomu, že to bolo vyčerpávajúce, tak to dopadlo super. Vlasy som mala opäť extra, vo väčšine záberov sme použili parochne z ľudských vlasov, ktoré vyrába na mieru značka Exclusive wigs. Česala ma a celkovo pomáhala s hairstylingom moja šikovná kaderníčka Xénia zo salónu Kiwi,“ s úsmevom uzatvára Anita Soul. 

Speváčka Anita Soul je doma v žánroch jazz, soul a predovšetkým R&B, na konte má dva albumy, množstvo singlov a zahraničných spoluprác. Je vyhľadávanou speváčkou u popredných interpretov a muzikantov. Spolupracovala s nositeľom Grammy Robertom Glasperom, ale aj Rytmusom, Oskarom Rózsom, Martinom Valihorom, Majkom Spiritom, Monikou Bagárovou, Chrisom Daveom či Poogie Bellom. V roku 2022 hosťovala aj na albume Saturnus – Eugen Vizváry, kde si zaspievala duet so svetovou hviezdou z USA Doobie Powellom slladbu s názvom So fine. Okrem toho vydala minulý rok dva single v štýle R’n’B skladbu Lepšie mi je a Už si môj, ktoré sú predzvesťou jej pripravovaného sólového albumu na jar tohto roka. 

Facebook: https://www.facebook.com/AnitaSoul.SK/?locale=sk_SK
Instagram: https://www.instagram.com/anitasoulofficial/

Zdroj: NK Factory
Foto: Julka Levik