Anglický folker Paul Armfield spojí v Bratislave sily so skupinou Longital a Katarziou.

Paul Armfield, Longital a Katarzia vystúpia v piatok 7. októbra v bratislavskom Urban House. Medzinárodné koncertné spojenie nie je náhodné, keďže v máji tohto roku sa slovenská úderka songwriterov zo Slnko Records preplavila na najhudobnejší britský ostrov Isle of Wight, aby tam odohrala s Paulom krátke turné.

Tentoraz sa rozhodli dať si hudobnú stretávku v jednom z najkrajších bratislavských klubov. Niečo medzi Paulovou obývačkou a legendárnym festivalom Isle of Wight, niekde medzi trampolínou a nebom.

Paul-Armfield-press-pic-2

„Nesmierne sa na tento koncert teším. Bude to večer skutočne skvelej hudby a neviem sa dočkať, keď si opäť zahrám po boku svojich výborných kamarátov a muzikantov. Prežil som v Bratislave veľmi šťastné roky. Je to pre mňa ako návrat domov,“ tešil sa na bratislavské vystúpenie Paul Armfield, ktorému vyšiel prvý album Songs Without Words v roku 2003 a zožal chvály britských kritikov.

Porovnávali ho s Catom Stevensom, Nickom Drakeom a označili jeho hudbu ako folk noir. Na Paulov ambiciózny debut prispel sláčikovými aranžmánmi Dickon Hinchliffe (Tindersticks), produkoval ho Ian Caple (Tricky, Yann Tiersen) a hrala na ňom svetová kapela (Four Good Reasons).

Na nasledujúcich albumoch sa Armfield priklonil k jednoduchosti a zraniteľnosti, s jasným zámerom „preniknúť do srdca samotných piesní“. Paulov štvrtý album Tennyson z roku 2011 vznikal v jeho domácom štúdiu ako unikátny projekt zhudobnených básní z pera Alfreda Lorda Tenyssona, ikonického básnika 19. storočia, ktorý by bol dnes Paulovým susedom.

Folkový hudobník sa po rokoch vracia do svojej milovanej Bratislavy, v ktorej strávil formatívne roky svojho života, aby na jednom pódiu vystúpil so svojimi kamarátmi a spriaznenými slovenskými kapelami Longitalom a Katarziou. Koncertný večer ladený v atmosfére folk noir bude umocnený prostredím a charizmou bratislavského Urban House na Laurinskej ulici.

Longital_foto_2014_print_martina_mlcuchova

Longital pôsobí na scéne od roku 2001 s koncertnou históriou vo viac ako dvanástich európskych krajinách, Amerike a Kanade. Nedávno kapela zožala veľký úspech na showcase festivale a odbornej hudobnej konferencii Waves Bratislava, kde jej poklonu vyslovil aj prvý manažér Pink Floyd Peter Jenner. Dvojica Dano Salontay a Shina tvorí muzikálne obrazy s nádychom rocku, folku a elektroniky, doplnené neprvoplánovým experimentovaním a svojráznou poéziou v textoch.

Katarzia je girl folk rap po slovensky a jej debutový album Generácia Y bol minulý rok dvakrát nominovaný na Radio Head Awards v kategórii nováčik roka a world music/folk. Na koncerte zahrá sólo, bez kapely a po návrate z Lisabonu predstaví nové piesne a novú gitaru.

KATARZIA FOTO BOLESLAV BOSKA

Dátum: 7.11. 2014 (piatok), 20:30
Miesto: Bratislava Urban House, Laurinská 14
Predpredaj: https://www.slnkorecords.sk/koncerty
Facebook event: https://www.facebook.com/events/860696717276304/
Web Paul Armfield: https://www.paularmfield.com
EPK Paula armfield: https://www.paularmfield.com/press-2/the-paul-armfield-epk/
Web Longital: www.longital.com
FB Katarzia: https://www.facebook.com/katarziaprojekt

Zdroj: Slnko Records