Pripútať sa, štartujeme! Denes Toth zakladá hudobné vydavateľstvo Moodyverse

Sme na začiatku novej cesty, ďalšia brána sa otvára! Vstúpte s nami do vydavateľstva Moodyverse.

Vydavateľstvo Moodyverse vzniká ako prirodzené vyústenie desaťročného pôsobenia značky Moody. Poznáme ju vďaka pravidelným večierkom prinášajúcich do nášho hlavného mesta zaujímavé mená súčasnej nezávislej elektronickej tanečnej hudby. Label Moodyverse svoje aktivity zaháji 11.10. 2023.  

„Značka Moody má tento rok desať rokov a čiastočne ako oslavu, ale hlavne ako prirodzene nadväzujúci krok v našom portfóliu, sme sa rozhodli povýšiť ju na ďalšiu úroveň a splniť si náš veľký sen,“ vraví zakladateľ novovzniknutého hudobného vydavateľstva Moodyverse Denes Toth.

Uvedenie hudobného vydavateľstva Moodyverse sa uskutoční 11. 10. 2023, teda presne na 10. výročie prvej Moody noci, ktorá sa udiala v Tornali. „Sme veľmi radi, že sme sa za tie roky stali známymi v oblasti melodického house/techno, indie a dance a do Bratislavy sme mohli priniesť mená ako Denis Horvat, Coeus, Frankey & Sandrino, Secret Factory, Guzy, Sobek, Mulya a mnoho ďalších,“ teší sa Denes Toth.

Yubik z Afterlife: Autor prvého remixu pre label Moodyverse

O dva dni po uvedení vydavateľstva Moodyverse sa uskutoční narodeninová party Moody. Oslavovať sa bude 13.10. 2023 v novootvorenom bratislavskom klube Aldea. Moody na nej budú hostiť talentovaného berlínskeho producenta Yubika, ktorého môžete poznať ako člena veľkej Afterlife rodiny. Hosť Moody noci Yubik je výnimočný aj v tom, že je to práve on, kto pre label Moodyverse vytvoril úplne prvý remix tracku Denesa Totha. Vyjde na debutovom EP vydavateľstva. Narodeninová Moody noc bude zároveň prvou zo série rezidentských Moody nocí v klube Aldea, na ktorej sa budú Moody prezentovať na mesačnej báze.

Label s jasným cieľom prinášať kvalitu, nie kvantitu

Vzniku vydavateľstva predchádzali nielen roky organizovania večierkov, ale aj neúnavnej popularizácie elektronickej hudby. „Založili sme hudobný blog Moodyverse Music Blog, kde predstavujeme vydavateľstvá, umelcov, akcie a značky, ktoré máme veľmi radi. Spustili sme formát Moody Selections, na ktorom prostredníctvom sociálnych sietí každý týždeň zverejňujeme našich 10 obľúbených skladieb, ktoré tiež nájdete na našom Spotify playliste Moody Selections. Okrem toho môžete sledovať, čo sa v Moody deje na Facebook Group/Community, kde tiež veľmi aktívne zdieľame našu obľúbenú hudbu my aj členovia našej hudobnej komunity. Vydavateľstvo Moodyverse bude v týchto snahách pokračovať. Jedinou zmenou bude, že teraz začneme vydávať aj hudbu. Zameriavať sa budeme na súčasnú elektronickú hudbu určenú na tanečný parket, pričom viac ako kvantitu budeme vyhľadávať kvalitu,“ vysvetľuje Denes Toth

Moodyverse label bio

Moodyverse je novovzniknuté hudobné vydavateľstvo so sídlom v Bratislave. Stojí za ním malý, ale veľmi nadšený tím usilovne pracujúci na tom, aby sa každej nahrávke dostalo náležitej podpory. Cieľom vydavateľstva transformovaného zo série podujatí známych ako Moody je vydávať súčasnú elektronickú hudbu starostlivo vytvorenú a vybranú pre tanečný parket. Očakávajte mohutné groovy, ktorým nechýbajú hypnotické melodické prvky a neskrývané ambície ohýbať doterajšie pravidlá nášho hudobného sveta tak, aby sme sa spoločne mohli vydať na nadčasovú cestu niekde medzi časom a priestorom.

Text: Alexandra Paulovičová