Aneta Langerová vydáva nový singel Bílý Den. V novinke spieva, že láska a priateľstvo sú nad zlato.

Bílý Den – to je názov nového singla z pripravovaného albumu Anety Langerovej Dvě slunce,  ktorý vychádza 26. novembra 2020. Spolu so singlom uzrel svetlo sveta i nový videoklip. 

Pieseň je oslavou každodenného dobrodružstva života, v ktorom sme všetci svojím hlavným hrdinom. Je len na nás, či ho naplníme odvahou alebo strachom. Či život žijeme alebo prežívame. „Bílý Den je o ceste každého človeka k sebe samému. K tomu úprimnému uvedomeniu si, že žijeme to, na čo máme a sme pri tom šťastní,” dodáva Aneta, pre ktorú bol tentokrát tvorivou inšpiráciou jej otec.

Radosť z tvorby Anety Langerovej pokračuje ďalšími príbehmi, vytvorenými vo vzácnej spolupráci s klaviristom, spoluautorom a producentom nového albumu Jakubom Zitkom. „K piesni Bílý Den mňa osobne inšpiroval rovnomenný román Jacka Londona. Vyjadruje príbeh človeka, ktorý sa nerozvážne pustil do honby za bohatstvom, ziskom a pôžitkami. Musel bojovať o prežitie so silnejšími, aby sa dostal na úplne dno, kedy sa mu rozjasnilo a pochopil, že omnoho dôležitejšie sú iné veci ako napríklad láska, priateľstvo a prostý život,” hovorí Jakub Zitko.

Singel Bílý Den bol nahrávaný v Štúdiu Anténa v hudobnom obsadení: Aneta Langerová (spev, gitara), Jakub Zitko (piano, spev), Martin Kopřiva (bicie nástroje), Ludvík Kulich (elektrická gitara) a Miloš Klápště (basgitara). Hudba: Aneta Langerová, Jakub Zitko; Text: Aneta Langerová, Jakub Zitko.

O scenár a réžiu klipu sa postaral Zdeněk Suchý, ktorý si k spolupráci prizval kameramana Tomáša Krestu a strihača Jakuba Vovsa. Zdeněk Suchý o spolupráci prezradil:V klipoch ma baví hľadanie neľahkej formy, kedy sa nič nedeje, ale my vieme, prečo to tak je. Aneta v klipe Bílý Den fyzicky nie je. Sú tam jej slová, hlas a hudba. Vo svojom priestore sme vo vnútri seba. To, čo sme v ňom, sme snáď my. Teraz už len nájsť odvahu vyjsť von.“  V hlavnej úlohe účinkuje český herec s nekonečným zmyslom pre humor Miloslav Mejzlík.

Nasledovať Anetu do sveta Dvoch sĺnk môžu jej fanúšikovia, ak si na jej webe www.langerovaaneta.cz predobjednajú nové CD a budú ho mať doma ako prví i s podpisom, hneď ako opustí výrobnú linku. Singel Bílý Den vydáva Art Shock v digitálnej distribúcii Supraphonu.

V decembri Aneta Langerová v sprievode svojich skvelých muzikantov pokrstí nový album na 2 koncertoch – 8. 12. v Prahe (Studio Dva divadlo) a 10. 12. v Kroměříži (DK, divadelní sál). Jej fanúšikovia si tak budú môcť vypočuť nové piesne naživo ako prví. Dúfajme, že zima 2021 bude koncertom naklonená a Aneta sa tak vzápätí vo februári a v marci vydá spoločne s kapelou a sláčikovým triom za svojimi poslucháčmi na turné Dvě slunce.

Singel Bílý Den na: iTunes, Spotify, Supraphonline a ďalších digitálnych službách: https://anetalangerova.lnk.to/BilyDen
Aneta Langerová – Hlásíme krásný nový Bílý Den (oficiálny teaser): www.youtube.com/watch?v=DkWxGNmntDA
Aneta Langerová – Jak se natáčel videoklip Bílý Den (oficiálny teaser): www.youtube.com/watch?v=PrDCqBCFJGk

www.langerovaaneta.cz
www.facebook.com/AnetaLangerovaOfficial/
www.instagram.com/langerova_aneta/

Ďakujeme za podporu: Český rozhlas Radiožurnál, RTVS Rádio Slovensko, SHERWOOD Digital, Supraphon, OSA

Zdroj: TS