Aneta Langerová a jej „Zázračná písně krajina 20 let“

„Je jedna zázračná krajina, kde každému zní jeho píseň jediná… ” Takto poeticky uvádza Aneta Langerová svoj nový dvojalbum, ktorý vychádza 15. marca 2024. Prostredníctvom tohto nového dvojalbumu si zaspomíname na dvadsať rokov so speváčkou, ktorá mala kedysi na hlave šachovnicu, ako prvá v histórii českej popkultúry zažila mileniálnu davovú psychózu, zatiaľ čo chcela len hrať a spievať. Zázračná písně krajina 20 LET je názov dvojdiskovej kompilácie, ktorú Aneta Langerová osobne zostavila predovšetkým ako oslavu hudby a spolupráce s muzikantmi, autormi piesní a producentmi, ktorí ju na jej ceste sprevádzali a podporovali.

„Nezabudnuteľní Ivan Král a Michal Hrůza ma naviedli na ten rozhodujúci krok tvoriť svoje vlastné piesne.  Honza Muchow bol sprievodcom pri nahrávaní mojich prvých autorských piesní, za čo mu zo srdca ďakujem.  Dal mi priestor. A to je niečo, čo mladý človek nevie, že môže mať, len to niekde v skryte duše cíti. Vďaka Martinovi Ledvinovi za Jsem, Jakubovi Zitkovi za naše spoločné radosti pri práci Na Radosti i za eleganciu Dvou sluncí,” spomína Aneta.

Na dvojalbume Zázračná písně krajina 20 LET poslucháči nájdu piesne z roku 2004, kedy vyšla Anetina prvá štúdiová doska Spousta Andělů, ďalej z albumov Dotyk (2007), Jsem (2009), Na Radosti (2014), i z posledného albumu Dvě slunce (2020). Nájdeme tu celkom 39 piesní, vrátane tých najobľúbenejších. Nechýbajú hity Voda živá, Malá mořská víla, Hříšná těla, křídla motýlí, Svatá Kordula, Tráva, Bílý Den, neopakovateľne atmosférické skladby z živých koncertov, dve nadačné piesne – Píseň pro Světlušku (2006) a Píseň pro Olgu (2023) a nová gospelová autorská skladba s názvom Zázračná písně krajina (2023). „Ďakujem v nej piesni za to, že ma sprevádza životom. Predstavuje nekonečný svet fantázie, ktorý si v sebe nosím od detstva, a som vďačná za to, že ma stále neopustil. Je to miesto, v ktorom sa cítim bezpečne a nemusím ho nikomu vysvetľovať, môžem si v ňom snívať o čomkoľvek, čo mi napadne, a na základe toho veľa vecí prenášať do reality,“ hovorí Aneta Langerová o novom songu. V nahrávke znejú okrem speváčkinej milovanej kapely a sláčikového tria tiež hlasy zboru Maranatha Gospel Choir pod taktovkou Kateřiny Kvintusovej.

Singel Zázračná písně krajina: https://AnetaLangerova.lnk.to/ZazracnaPisneKrajinaSingl

Videoklip zachytáva neopakovateľnú atmosféru a vzájomné hudobné pôsobenie Anety Langerovej, kapely, sláčikového tria a početného gospelového zboru pri živom nahrávaní v Štúdiu A Českého rozhlasu v Karlíne. Vďaka réžii Vítka Bělohradského, citlivej kamere Vojtěcha Vančuru, strihu Jakuba Helisa a postprodukcii Štúdia Pokrok vstúpime do hudobnej krajiny, kde nikto nie je sám.

Videoklip Zázračná písně krajina: https://www.youtube.com/watch?v=MC5-KCBRmj4

Album vydáva v piatok 15. marca 2024 Art Shock v exkluzívnej distribúcii Supraphonu v Českej republike a v distribúcii spoločnosti Spinaker na Slovensku.

Album Zázračná písně krajina 20 LET: https://AnetaLangerova.lnk.to/ZazracnaPisneKrajina20Let

Hudobná oslava bude pokračovať na koncertoch turné Zázračná písně krajina 20 LET s Anetinou kapelou a sláčikovým triom po celej Českej republike i na Slovensku. Jarné turné zaháji svoju púť v marci 2024. Prvé koncerty odštartujú 18. marca v brnenskom Sono Music Clube a 19. marca v divadle Studio DVA v Prahe. Okrem týchto zázračných koncertov v rámci turné sa bude sláviť i na viacerých festivaloch a slávnostiach.

Vyvrcholením hudobných osláv sa stanú výnimočné jesenné koncerty s Janáčkovou filharmóniou Ostrava pod názvom Zázračná písně krajina 20 LET Symfonická na jedinečných miestach v Prahe, Brne a Ostrave. Anetu bude na nich sprevádzať nielen jej kapela a sláčikové trio, ale i filharmonický orchester.

TURNÉ Zázračná písně krajina 20 LET / 2024

aktuálne zverejnené termíny:
18. 3. – Brno, Sono Music Club
19. 3. – Praha, Studio DVA divadlo
25. 3. – Jablonné nad Orlicí, sál kina
26. 3. – Lipník nad Bečvou, KD Echo
27. 3. – Lidové divadlo Svitavy
15. 4. – České Budějovice, Metropol
16. 4. – Divadlo Oskara Nedbala Tábor
8. 5. – Kino Sokol Kladno
10. 5. – Luhačovice, KKC Elektra
12. 7. – Vinařství Lahofer Znojmo, Hudba na vinicích
13. 7. – Hrad Brumov, hradní amfiteátr
25. 7. – Říčany, přírodní koupaliště Jureček
2. 8. – Hrad Vildštejn Skalná
3. 8. – Zámek Zelená Hora u Nepomuka
9. 8.  – Pelhřimov, Venkovní scéna KD Máj
11. 8. – Olomouc, parkán Uměleckého centra Univerzity Palackého
15. 8. – Zámek Děčín, Jižní zámecké zahrady
16. 8. – Sloup v Čechách, Lesní divadlo

Viac informácií o Anete, vystúpeniach a predpredaji vstupeniek nájdete na:
www.langerovaaneta.cz   /  https://www.facebook.com/AnetaLangerovaOfficial  / www.instagram.com/langerova_aneta

Aneta Langerová ďakuje za podporu: SUPRAPHON, SHERWOOD Digital, Český rozhlas Radiožurnál, RTVS Rádio Slovensko, OSA, AV MEDIA EVENTS

Zdroj: TS