Aneta Langerová a Korben Dallas vyrazia na československé turné.

Aneta Langerová sa so slovenskou kapelou Korben Dallas prvýkrát stretla v roku 2015, kedy natočili symfonickú skladbu Sen. Po štyroch rokoch opäť spoja sily, tentokrát pri oveľa väčšom projekte – pripravujú vydanie viacerých spoločných piesní a na jar vyrazia na československé turné. 

“S Anetou sme hovorili o bližšej spolupráci odkedy sme spolu nahrali Sen a vystúpili spolu na festivale Pohoda. Krstila nám v Prahe dva posledné albumy, viackrát sme mali možnosť zahrať si našu doteraz jedinú spoločnú pesničku, ale nikdy nebol správny čas na nič viac. Teraz prišiel,” vraví spevák Korben Dallas Juraj Benetin.

“Keď ma pred niekoľkými rokmi po prvý raz oslovili chalani z Korben Dallas, nepoznala som ich tvorbu,” hovorí Aneta Langerová. “Ponúkli mi jednu skladbu, z ktorej som bola nadšená. V ich spoločnosti sa odvtedy cítim veľmi dobre a teším sa na ďalšie spoločné chvíle,” dodáva.

Koncertný program na turné bude zložený z troch častí – okrem spoločného materiálu zahrajú Korben Dallas aj Langerová so svojou skupinou vlastné skladby. Ako hosť sa na koncertoch predstaví aj speváčka a violončelistka Dorota Barová, ktorá hrala s viacerými členmi Korben Dallas v projekte Tugriki a pôsobí tiež v sprievodnej kapele Langerovej.

Vstupenky na slovenské koncerty turné sa predávajú na Predpredaj.sk a v sieti Ticketportal. Všetky informácie o turné a predpredaji českých koncertov nájdete na www.langerovaaneta.cz.

Aneta Langerová je osobitá česká speváčka a hudobníčka. Po víťazstve v súťaži Česko hledá SuperStar se stala jednou z najpopulárnejších českých speváčiek. Byť interpretkou jej ale nestačilo. V snahe o rýdzu autenticitu sa vydala na cestu k písaniu vlastných piesní V roku 2014 vydala svoj zatiaľ posledný album Na Radosti, ktorý sa stretol s veľkým úspechom u fanúšikov aj kritikov. Zo štyroch nominácií Akadémie populárnej hudby – CENY ANDĚL 2014 premenila všetky štyri na andělské sošky.

Korben Dallas sa za niekoľko rokov vypracovali z undergroundovej scény na jednu z najžiadanejších slovenských klubových a festivalových kapiel. Ich prelomový album Karnevalová vrana (2013) im priniesol tri ceny Radio_Head Awards, vrátane ceny pre najlepší singel (Otec) a ceny pre najlepšiu koncertnú kapelu. Okrem Anety Langerovej spolupracovali tiež s Janou Kirschner, Davidom Kollerom, či kapelou Zrní.

Aneta Langerová & Korben Dallas – termíny Turné 2020:
24. 3. 2020 – Olomouc, S-klub
25. 3. 2020 – Ostrava, Akord
26. 3. 2020 – Brno, Sono Centrum
27. 3. 2020 – Pardubice, Žlutý pes
28. 3. 2020 – Praha, Palác Akropolis 
3. 4. 2020 – Trenčín, Piano club
4. 4. 2020 – Banská Bystrica, Robotnícky dom
5. 4. 2020 – Košice, Tabačka
7. 4. 2020 – Žilina, Mestské divadlo
8. 4. 2020 – Bratislava, Majestic Music Club

Zdroj: TS