Andrej Šeban Trio „Život je krásny“ TOUR 2016!

Po 30 rokoch sa Andrej na jednom pódiu opäť stretne s Jánom Fabrickým – s bubeníkom svojho času zakázanej skupiny Nervy a Demikátu, ktorý dlhodobo a úspešne pôsobí na medzinárodnej scéne. Ján Fabrický v roku 1989 odisiel do Švajčiarska, aby v roku 1994 absolvoval prestížnu školu MIT v Los Angeles, kde pôsobil do roku 2002.

Následne sa vrátil do Švajčiarska a na Vysokej škole umení v Berne pôsobí ako docent hry na bicie nástroje (odbor JAZZ). Stále je aktívny ako štúdiový a koncertný hudobník. Títo páni si po rokoch majú určite čo povedať, nielen na pódiu… Zároveň pokračuje aj Andrejov dialóg s mladou generáciou slovenských hudobníkov. Na basgitare sa predstavi mladý a talentovaný Michal Šelep. Michal Šelep je basgitarista mladej generácie, ktorá strávila veľkú časť svojho detstva vo virtuálnom priestore, vďaka čomu sa z neho v rodnej Spišskej Belej stal samorast každodenne obklopený hudobníkmi ako Marcus Miller alebo Victor Wooten.

Po prvých rokoch bez učiteľa študoval v rokoch 2011-2014 basgitaru u Anthonyho Wellingtona – na diaľku cez internet a počas dvoch 4-mesačných pobytov v USA. V roku 2014 sa stal jediným príjemcom štipendia Compito by Fodera na kurz Victora Wootena – Bass/Nature Camp, kde trávil čas štúdiom hudby pod vedením velikánov ako Victor Wooten, Steve Bailey, Chuck Rainey, JD Blair, Futureman, Stu Ham a ďalších. V súčasnosti žije v Bratislave, pôsobí v rôznych hudobných projektoch a začína štúdium jazzového kontrabasu na JAMU v Brne.

V rámci turné sa fanúšikovia môžu tešíť na úplne nové skladby ako aj Andrejove najznámejšie pesničky v upravených aranžmánoch. Nebude chýbať ani priestor na improvizáciu, čo každému koncertu dodá neopakovateľný charakter.

15.11. utorok – Nitra – Synagóga
16.11. streda – Košice – Divadlo Thalia
17.11. štvrtok – Martin – Mestská scéna
18.11. piatok – Nove Mesto nad Vahom – Blue Note
22.11. utorok – Banská Bystrica – Divadlo Štúdio tanca
23.11. streda – Žilina – Mestské divadlo
24.11. štvrtok – Bratislava – SK Vajnorská

všetky koncerty začínajú o 20:00 viac info a predpredaj na www.andrejseban.com

Andrej Šeban Trio TOUR 2016 je realizované s finančnou podporou Fondu na podporu umenia.

seban_plagat-2016

Zdroj: OZ Euforion