AMO & Band má nový klip, prvú skladbu od fanúšikov a pokračuje v turné!

AMO & Band má toľko noviniek, až by človek neveril, že je momentálne uprostred svojho veľkého jesenného turné po Slovensku. Dnes, 2 týždne po premiére najnovšej skladby „Zlaté časy“, oficiálne predstavili jej videoklip.

Okrem toho pripravujú ďalšiu skladbu! Tá bude jedinou svojho druhu u nás – prvý song od fanúšikov, ktorý vznikne na Facebooku.

Presne v polovici bude čoskoro AMO & Band SPACE Tour 2012, ktoré v týchto dňoch vypredáva slovenské hudobné kluby. Nová šou AMO čaká ešte fanúšikov v Žiline, Prešove, Poprade, Košiciach, Prievidzi a v Trenčíne. Ako doterajší priebeh šnúry hodnotí samotná kapela?  „Máme ohlasy, podľa ktorých patril koncert v Bratislave k tým najlepším od nás, aj keď posúdiť to asi musia iní. Ale asi na tom niečo bude, lebo aj nám sa hralo veľmi dobre, užili sme si to maximálne, tak ako aj v Nitre.“ Formácia si špeciálne na aktuálne turné pripravila novú šou. „Máme viac nových vecí a prekopali sme šou tak, aby bola po hudobnej aj rapovej stránke ešte masívnejšia ako predtým,“ vysvetľuje Moe. Jeho i Opaka príjemne prekvapil aj veľký záujem o CD „Positive“, ktorého posledné kusy na koncertoch dopredávajú. „Ďalšie lisovať nebudeme, takže je to posledná možnosť kúpiť si tento album predtým, ako budúci rok vydáme ďalší,“ vysvetľujú.

Zimomriavková atmosféra úvodných koncertov inšpirovala band k nakrúteniu videoklipu k aktuálnemu singlu „Zlaté časy“ .  Video, režírované a produkované štúdiom hugespot.sk, je zostrihom najkrajších momentov úvodného bratislavského koncertu, počas ktorého singel  poprvýkrát naživo predstavili fanúšikom. Ako prezradili Opak a Moe,  vizuálna tvár „Zlatých časov“ vznikla spontánne a veľmi rýchlo. „Chceli sme prísť s klipom čo najskôr po premiére samotnej skladby, aby sme boli aktuálni.“ Pri výrobe klipu spojili sily doslova všetci členovia kapely. „Veľmi nám pomohol náš perkusionista Peter Hurinský, pretože nám odporučil tím profesionálov, ktorí náš nápad dokázali okamžite zrealizovať. Ďalší členovia kapely  pomohli s inými vecami – dali sme sa všetci dokopy, pozháňali sme šikovných kamošov,  a vďaka tomu sa to podarilo,“ smeje sa vydarenému husárskemu kúsku.

„Zlaté časy“ však nie sú jedinou novinkou, ktorú AMO počas prebiehajúceho turné predstavuje fanúšikom. Spoločne s nimi totiž postupne mesto po meste vzniká hiphopová skladba, ktorej text píšu pre Opaka a Moeho samotní fanúšikovia. Robia tak na facebookovej stránke Slovenskej sporiteľne, ktorej SPACE účet pre mladých zastrešil šnúru ako generálny partner. „Pozerali sme si texty, ktoré fanúšikovia začali písať, a niektoré sú zaujímavé. Len tak ďalej, bude z toho prvý track od fanúšikov AMO,tešia sa z netradičnej spolupráce so svojimi „skalnými“ Opak i Moe. Do skladby môže prispieť každý, stačí pridať text na adrese: https://www.facebook.com/SlovenskaSporitelna/app_243380409124605.  Každý, kto prispeje jednou vetou do tracku, je automaticky v hre o lístky na koncerty AMO. Finálna podoba skladby fanúšikov zaznie na posledných koncertoch AMO & Band SPACE Tour 2012.

Zostávajúce termíny a miesta AMO & Band SPACE Tour 2012:
23.11. Žilina – Smerr pub                           01.12. Košice – Collosseum
24.11. Prešov – Pixel                                   07.12. Prievidza – Element
30.11. Poprad – Rock Fabric                      08.12. Trenčín – Piano Klub

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Zdenko Hanout, Matej Longauer