AMO & Band: „Chceme viac živej hudby s kapelou!“

Svoj najnovší singel „Zlaté časy“ predstavila tento týždeň formácia AMO & Band. Po premiére vo FUN Rádiu je na rade jeho LIVE predstavenie na jesennom turné AMO & Band SPACE Tour 2012.

Exkluzívnu rádiopremiéru absolvovali začiatkom tohto týždňa „Zlaté časy“ – nový singel z pera a mikrofónu dvojice AMO. Opak a Moe si v čerstvo predstavenej skladbe zaspomínali na „staré dobré časy“ a zároveň oficiálne odštartovali prácu na svojej novej doske. „Singel Zlaté časy je prvou skladbou nového albumu, ktorý chystáme na rok 2013. Produkoval ho Opak a náš klávesák a spoluproducent Marcel Vén,“ prezradil Moe. Ako dodal, tvorba AMO prechádza istým vývojom a zmenami, preto kapela prinesie svojim fanúšikom nielen v novej skladbe ale aj na novom albume ešte viac živej hudby než doteraz. „Skladba vznikla v spolupráci s našou kapelou, a takto by sme chceli do budúcna aranžovať a skladať čo najviac vecí. Je to veľmi svieže, pre nás v podstate nové a baví nás zvuk živých nástrojov v kombinácii s elektronickými zvukmi,“ vysvetlil.

Hoci by to názov mohol napovedať, skladba „Zlaté časy“ nemá byť podľa jej autorov žiadnym hodnotením doby, ani nostalgickým plakaním za minulosťou. „Chceli sme skôr urobiť príjemnú skladbu o spomienkach na rôzne životné okamihy, na ktoré si dodnes radi zaspomíname. Chceli sme ju poňať viac z nadhľadu ako opisne a príliš konkrétne,“ vysvetlila svoje zámery dvojica, ktorá v lete zabodovala v éteri s hitom „Swing“, ku ktorému nakrútila aj videoklip. Vizuálne stvárnenie „Zlatých časov“ však bude musieť zatiaľ počkať. „Zvažovali sme aj videoklip, ale zatiaľ sme ho nezačali realizovať. Možno neskôr, ak sa odhodláme. Nabrali sme si toho dosť veľa, vyrážame na tour, chystáme album, takže čas tlačí a musíme s tým bojovať, ako asi každý.“

Dvojica rapperov síce v novej piesni spomína na časy minulé, no aj keď má už odspievaný nejeden rok, na spomínanie formou výberovky sa zatiaľ necíti: „To je vhodné pre kapely ako Queen alebo Beatles. Neviem, či AMO vydá best of. Skôr sme uvažovali, že by sme pár starších veci, ktoré fungovali, trocha prearanžovali a zaradili do koncertu – prípadne možno aj vydali, ale asi nie ako best of,“ hovorí s úsmevom Moe.

A čo hovoria AMO na margo starých dobrých časov, o ktorých najnovšie radi spievajú? „Bolo toho veľa, čo bolo iné u nás i v zahraničí, a aj v hudbe a na hudobnej scéne. Dnes sa žije rýchlo, hudby je veľa, rôznej hudby, dá sa v podstate rýchlo a relatívne dostupne urobiť a publikovať aj z domu, je pretlak skladieb a tým pádom sa stávajú súčasťou „konzumu“,“ rozpráva Marek alias Moe a jedným dychom dodáva: „Čo sa, ale nezmenilo je, že človek stále nájde veľa dobrej a kvalitnej hudby, treba len hľadať a nebrať hudbu ako spotrebný artikel, ale vnímať ju viac osobne a vedieť ju doceniť. To sa nezmenilo ani dnes a verím, že sa ani nezmení…“

Termíny a miesta AMO & Band SPACE Tour 2012:
09.11. Bratislava – Ateliér Babylon
10.11. Nitra – Nová Pekáreň
16.11. Nové Zámky – CCX
17.11. Čadca – Zion Club
23.11. Žilina – Smerr pub
24.11. Prešov – Pixel
30.11. Poprad – Rock Fabric
01.12. Košice – Collosseum
07.12. Prievidza – Element
08.12. Trenčín – Piano Klub

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Ondrej Čajka