Americký raper Zebra Katz rozdivočí Bratislavu.

Hypnotizujúci rap a divoké koncerty. Na to sa môžu tešiť fanúšikovia brooklynského umelca Zebra Katz, ktorý vystúpi v Klube Dole. Hovorí sa o ňom, že keď vystúpi na pódium, je nemožné odvrátiť sa od jeho prenikavého pohľadu. V piatok 11. septembra sa to bude bude priam očakávať. O support večera sa postarajú DJ Vec a DJ Džunyja.

Talentovaný raper s originálnym rukopisom Ojay Morgan vystupujúci pod menom Zebra Katz, zaujal najmä skladbou Ima Read. “Bol to track, ktorý som napísal na škole, keď som bol dosť frustrovaný z rôznych indivíduí. Ima Read bola vtedy niečo ako moja hymna, moja vlastná mantra, ktorú som si rozprával dookola. Nakoniec som sa rozhodol sadnúť si a spraviť k tomu hudbu, ktorá by bola trochu kmeňový. Neskôr som to vrátil do sveta prostredníctvom internetu,” opísal pre Huffington Post históriu skladby, ktorá sa stala “hymnou” parížského Fashion Weeku.

Zebra Katz (USA) – Aj keď je mladý umelec na scéne pomerne krátko, stihol na seba strhnúť pozornosť hip-hopového aj módneho sveta. Vlastným menom Ojay Morgan vyšiel z undergroundovej obskurnosti na svetové pódia cez módne mólo – jeho song si totiž vybral Rick Owens na svetovú prehliadku parížskeho Fashion Weeku. Pieseň Ima Read vyslala Zebra Katz do pozornosti svetových magazínov ako Pitchfork, Vogue či Interview Magazine. Hviezda queer-rapu, ako ho médiá škatuľkujú, si svoj jedinečný štýl vystaval aj na inšpirácii hudobníkmi ako Nina Simone, Andre 3000, Missy Elliot, James Blake a Lauryn Hill. OJovi v kariére pomohla aj Red Bull Music Academy a jej Camp, ktorého sa zúčastnil vlani v ruchu Tokia. Výsledkom toho je hypnotizujúca a magická hudobná tvorba Zebra Katz, ktorý vystúpil na pódiu s množstvom umelcov od Dipla cez The Scissor Sisters k Azealii Banks a Lane Del Ray.

DJ Vec – je známy predovšetkým ako raper, ale roky sa venuje aj DJingu a produkcii. DJ Vec patrí k špičke a základom hip-hopu na Slovensku aj v Česku, no nezaháľal ani ako DJ, veď má na konte nielen množstvo hraní, ale aj víťazstvo na česko-slovenskom šampionáte v DJ-ingu a účasť na svetovom finále.

DJ Džunyja FKA Junior – je rodený Zvolenčan, ktorý sa z mestečka na strednom Slovensku do hlavného mesta presídlil a na seba po prvýkrát upozornil ako resident spoza DJ desku dnes už legendárneho klubu Spojka. Vo svojich freestylových setoch kombinuje širokú škálu hudobných žánrov bez rešpektu k BPM. Najčastejšie sú to: hip-hop, bass music, footwork, trap, jersey club či electronic. Okrem DJingu sa už takmer dekádu venuje koordinácii projektu Red Bull Music Academy v Čechách a na Slovensku. Za posledné dva roky organizoval lokálnu adaptáciu tohto projektu pod názvom Bass Camp v Prahe a Bratislave. Na jednom pódiu vystupoval s menami ako Daddy G (Massive attack), Kode9, DJ Shadow, či The Prodigy.

11. 9. (piatok)
Štart: 21:00 hod.
Vstup:
21:00 – 22:30 – 7€
22:30 – 02:00 – 9€
02:00 – 06:00 – 3€
Event: www.fb.com/events/1625801167705762

10633395_303937163063787_7013306278877730918_o

Zdroj: klub Dole