AMERICKÝ HEREC BILLY BOB THORNTON VYSTOUPÍ S KAPELOU POPRVÉ V ČR

Billy Bob Thornton patří mezi známé americké herce, ale jak sám tvrdí, jeho hlavní láskou a vášní je muzika. Jeho sametový hlas skvěle vyniká vedle rock’n’rollových tónů inspirovaných šedesátými lety. A přesně v tomto duchu Billy Bob Thornton & The Boxmasters tvoří. The Boxmasters se poprvé vydávají na evropské turné a 16. července se zastaví i v pražském Futuru! Vstupenky za 520 Kč pořídíte na webu Futura a GoOut.cz od pátku 28. 4. 2023 10:00: https://futurum.musicbar.cz/program/billy-bob-thornton-us/.

Billy Bob Thornton patří k velmi často obsazovaným hercům a na kontě má spoustu skvělých, nejen hereckých, počinů. K filmu Smrtící bumerang napsal scénář, za který dostal Oscara, režíroval ho a zahrál si v něm hlavní roli, podílel se na scénáři k Téměř dokonalému zločinu, zazářil ve snímku Ples příšer, v Banditech nebo třeba ve Světlech páteční noci. Za své herecké výkony v seriálech Fargo a Goliáš dokonce získal Zlaté glóby. V tom, co dělá je velice úspěšný, srdcem je ale dle svých slov muzikant. Skvělý muzikant.

Thorntonův zpěv je jako pohlazení na duši a rock’n’rollová muzika, kterou s The Boxmasters tvoří, je plná energie a nutí posluchače přinejmenším se pohupovat v bocích. Inspiraci čerpají hlavně u šedesátkových kapel, jako jsou The Beatles, The Byrd nebo The Beach Boys, za stejně důležité ale považují vlivy The Mothers of Invention, Krise Kristoffersona nebo Johna Prinea . Výsledkem je pak kombinace rock’n’rollu, country rocku a rockabilly a nutno říct, že je víc než povedená.

Billy Bob Thornton & The Boxmasters fungují už od roku 2007, na kontě mají celkem 11 studiových alb, poslední desku s názvem Help… I’m alive vydali v srpnu loňského roku. Letos se poprvé rozhodli své turné rozšířit také na evropský kontinent a Česká republika má to štěstí, že je jednou ze zastávek. Jako speciální host se představí Bubbles & The Shitrockers. Nenechte si ujít!

Futurum Music Bar & D Smack U Promotion uvádějí
BILLY BOB THORNTON & THE BOXMASTERS / US
special guest: Bubbles & The Shitrockers
16. 7. 2023, doors 20:00
Futurum Music Bar, Praha
Vstupenky za 520 Kč v prodeji na futurum.musicbar.cz a goout.cz od pátku 28. 4. 10:00:
https://futurum.musicbar.cz/program/billy-bob-thornton-us/
FB událost: https://www.facebook.com/events/1261968158037904

Zdroj: TS