AlgoRhythm: Ad Set – Očakávajte SveTec-a len s pomalšími a čistejšími beatmi.

V piatok, 29.3. zavíta na pravidelnú clubovú noc AlgoRhythm, jeden z najvýznamnejších predstaviteľov maďarskej clubovej scény. Ad Set aka SveTec je multižánrový dvadsaťsedem ročný umelec, ktorý sa na scéne pohybuje už 10 rokov za ktorých hral na najvýznamnejších cluboch a festivaloch vo svete.

Tento krát zavíta do Bratislavského clubu Empire, kde predvedie svoj technový set pod pseudonymom Ad Set. Akciu obohatí svojim Hardtechnovým setom SxRanzo, ktorý svojim energickým zvukom nenechá nikoho chladným. Tradične na akcii predvedú svoj pohľad na aktuálne techno rezidentná dvojica Bari & Hasky

1. V tvojej biografii som sa dozvedel, že hráš na hudobných nástrojoch ako klavír či flautu, ako ťa to ovplyvnilo na tvojej ceste ?
Študoval som 8 rokov na jednej z najlepších hudobných základných škôl v Maďarsku, kde som sa naučil hrať na flautu. Bol som členom zboru a popritom som sa tiež 4 roky venoval hre na piano v špeciálnej hudobnej škole. Tieto skúsenosti  mi dali skvelé základy, čo sa týka hudby a jej vnímania.

2. Ako obtiažne alebo ako ľahké je pre teba prenášať svoje myšlienky do hudby ?
Myšlienky a témy závisia predovšetkým od môjho duševného rozpoloženia, čiže väčšinou vkladám do svojej tvorby emócie. Myslím, že všetci umelci  to majú podobne. Samozrejme, ak sa napríklad stretnem s nejakým novým  technickým vybavením, vst pluginy, efekty a pod, potom je úžasné točiť tie všetky malé potenciometre, vytvoriť niečo nové a uletené. Tak to je spôsob, ako dostať pomocou experimentov nejaké nové nápady, kedže techno a hardtechno sú experimentálne žánre.

3. Na čo sa v najbližšej dobe od teba môžeme tešiť ?
Od novembra pracujem na novom albume, ktorý čoskoro bude dokončený. Pre tento album mám 7 úplne nových trackov. Popritom tiež produkujem  drum and bass(MagicalGravity) a samozrejme techno, ale nie je ľahké si nájsť dosť času na produkciu troch rôznych štýlov.  Teraz tiež pracujem na nových techno trackoch, ktoré musím dokončiť do 29.03. ;) Rád by som si ich zahral na „Algorhythm“.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/82519304″ params=““ width=“ 100%“ height=“166″ iframe=“true“ /]

4. Si aktérom Drum Bass-ovej formácie „Magical Gravity“.Predstav nám tento projekt.
S chalanmi som sa stretol, keď som študoval na gymnáziu. Oni už v tej dobe DnB počúvali. Raz som prišiel domov zo školy a skúsil som vytvoriť DnB track, ktorý som im na druhý deň ukázal. Boli šokovaní, lebo to vôbec nebolo zlé. Tak sme sa rozhodli, že založíme spoločnú DnB crew. V roku 2010 sme urobili track s názvom „Best Of Friends“. Bol skvelý a dve najväčšie vydavateľstvá ako Viper Rec. a Hospital Rec. nám ponúkli miesto pre tento track v ich nadchádzajúcich relaesoch. Nakoniec sme si vybrali Viper, pod ktorým vydávame naše tracky. Aktuálne pracujeme na našom prvom sólovom albume.

5. Patríš medzi zásadné postavy hardtechno scény. Ako by si opísal aktuálne obdobie ?
Pred pár rokmi som cítil, že celá hardtechno scéna zmizne behom 2-3 rokov. Myslím, že každý sa toho bál. Ale teraz cítim, že je tento štýl na správnej ceste. Je veľa dobrých producentov,  je stále viac  a viac kvalitnej hudby a ak sa pozrieme na veľké svetové párty, popri techne začalo byť nevyhnutnou súčasťou veľkých festivalov aj hardtechno. Techno je už iné, pretože v posledných rokoch prešlo veľkou zmenou.  Určite som nemal rád (minimal) techno okolo roku 2009, ale to, čo nazývame dnes technom, je konečne hudobne úžasné.  Je to hudba, v ktorej som sa znovu našiel :)

6. Si známy najmä ako SveTec.Čo môžme od teba očakávať pod pseudonymom Ad Set ?
Silu a dynamiku. Očakávajte SveTec-alen s pomalšími a čistejšími beatmi.

7. Čo okrem hudby ťa v živote naplňa ?
Cez týždeň pracujem ako kuriér pre telemarketingovú spoločnosť, čo ma veľmi baví. Nemohol by som len tak sedieť na zadku v kancelárii, táto práca je pre mňa ako stvorená. Celý deň buď chodím peši alebo jazdím na bicykli po meste a stretávam veľa nových ľudí ako pri hudbe. Na Nový rok som si dal predsavzatie, že začnem chodiť do posilňovne a od januára ma to stále drží. Ale ako najdôležitejšia vec je tá, že sa snažím stráviť čo najviac svojho voľného čas so svojou láskou a rodinou.

8. A posledná najdôležitejšia otázka ,aký alcohol preferuješ ?
Slivovica! :)

SxRanzo – Vlastným menom Milan Jelínek, ktorý pochádza z Bratislavy. Po prvej návšteve party v roku 2000, zistil že tento typ elektronickej hudby ho napĺňa a usmernila smer cesty. V roku 2006 keď prišlo na scénu Hardtechno zistil že tento štýl je to pravé čo mu dáva energiu a ráznosť.

Od leta 2009 sa rozhodol komunikovať s party people prostredníctvom hudby. Jeho aktuálny sound je rýdze Hardtechno do 165 BMP. Počas malého pôsobenia sa mu podarili aj prvé úspechy medzi ktoré si aj radí odvysielanie jeho setu na Nemeckom rádiu www.o4taradio.de v show One World One Music.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/82660192″ params=““ width=“ 100%“ height=“166″ iframe=“true“ /]

Bari – Vlastným menom Andrej Žáčik. Elektronicky plamienok v srdci mu začal tlieť niekedy od roku 2000 keď na TV VIVA sa zoznámil s reláciou Club Rotation a live prenosmi z party ako sú Loveparade, Nature One či Mayday.

Jeho štýl je hlavne ovplyvnený umelcom Chrisom Liebingom. Bariho sety ponúkajú aktuálny zvuk techna, ktoré je znamenité prísnym výberom trekov, ktoré sú charakteristické svojou energickosťou, pevným beatom a rozvíjajúcou atmosférou. Tým si zachováva svoj osobitný štýl.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/60434518″ params=““ width=“ 100%“ height=“166″ iframe=“true“ /]

Hasky Vlastným menom Lukáš Haško narodený v západnom Česku-Karlových Varoch. Jeho dlhoročné mapovanie techna ho posunulo od pasívneho počúvania k mixu.

Hasky využíva pri svojom sete najnovšie technológie, kde kombinuje slučky a sample rôznych producentov. Týmto spôsobom si vytvára vlastný štýl melodickej music.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/76031323″ params=““ width=“ 100%“ height=“166″ iframe=“true“ /]

AlgoRhythm
29.3.2013
Entry 3€
www.empireclub.sk
https://www.facebook.com/events/137818463059242/?fref=ts
https://www.facebook.com/pages/Algorhythm-Planet-Rhythm/224874540938302?ref=hl

Zdroj: AlgoRhythm