ALEXANDER POPOV V ROZHOVORE: NEBOJÍM SA EXPERIMENTOVAŤ!

Ruský producent Alexander Popov sa po prvý raz u nás predstaví 9. decembra na ARMADA stagei festivalu EDMANIA 2016. Porozprávali sme sa s ním o živote na turné, plánoch na rok 2017, ale prezradil nám aj svoje zdroje inšpirácie. 

Ako svetovo známy ruský hudobný producent a DJ cestuješ po celom svete. Vystupuješ na najväčších stageoch Európy či Ázie na akciách ako A State of Trance, Global Gathering, Electronic Family, Kazantip či ADE. Ktorý z nich v tebe zanechal najväčší dojem?

Najsilnejšie emócie vo mne zanechal pravdepodobne Global Gathering v Kyjeve pred pár rokmi. Samozrejme, vždy všetky A State of Trance festivaly sú nezabudnuteľné. Taktiež mi veľmi chýba Kazantip, ktorý sa snáď opäť vráti. 

Ktorý event roku 2016 bol pre teba zatiaľ najlepší?

Tento rok to bol určite festival Alfa Future People. Hral som na hlavnom stage pre 50 tisíc ľudí a bolo to ŠIALENÉ! Natáčali sme tam aj zábery, ktoré čoskoro uvidíte v mojom novom klipe k tracku World Like This. 

sb_alexander_popov

Čo sa ti páči na živote na turné? Povedz nám o tom viac. 

Zo všetkého najviac sa mi páči ten pocit, keď som na turné. Je to niečo špeciálne a vzrušujúce. Čerpám veľa inšpirácie z nových miest, nových kultúr a od nových ľudí. Hranie a cestovanie je najlepšia časť na tomto živote. 

Okrem hraní a produkcie máš aj týždennú rádio show s názvom Interplay. Ako si vyberáš tracky? Aké kritéria by mali spĺňať?

V prvom rade hrám hudbu, ktorú ja milujem. Niekedy je tam pár trackov od mojich priateľov, kolegov, zvyčajne aj pár od mladých talentov a samozrejme tam predstavujem aj svoju vlastnú novú tvorbu. 

Ktorý je tvoj najobľúbenejší track všetkých čias?

Je veľmi ťažké vybrať iba jeden… ale vyberám song od Queen – Who Wants to Live Forever.

V roku 2013 vo svojej rádio show (ASOT618) povedal Armin Van Buuren, že si aktuálne jedným z jeho najobľúbenejších producentov. Aký to bol pocit?

Bola to veľká česť! Armin je legenda a ja som veľmi rád, že spolupracujem s jeho vydavateľstvom Armada Music. 

Koho vnímaš ako veľký talent, ktorý by sme mali určite sledovať?

Ak sa bavíme o trancových talentoch, tak Ruslan Radriges. Ak už hovoríme o známych menách, je to Arston. Milujem jeho hudbu. 

Kto ťa najviac ovplyvnil v tvojej kariére producenta?

Bol som dlhé roky veľký fanúšik soundu Cosmic Gate. Benno De Goeij je producent, ktorý robí úžasné veci a vždy sa je čo priučiť z jeho produkcie.

Sú nejaké nástroje, ktoré by si nikdy vo svojom tracku nepoužil?

Nebojím sa experimentovať. Takže neviem či vôbec je niečo, čo by som nikdy nepoužil. 

Pred niekoľkými mesiacmi si vydal kompiláciu Interplay 2016 vo vydavateľstve Armada. Čo môžeme očakávať v roku 2017?

Budúci rok určite plánujem pokračovať a nadviazať na kompiláciu. Taktiež mám veľké plány so značkou Interplay v roku 2017 a už teraz mám pripravenej kopec muziky na ďalší rok. Už teraz sa neviem dočkať, kedy sa o ňu podelím s ľuďmi. 

Tešíme sa na teba 9. decembra v Trenčíne!

Aj ja sa teším!

ALEXANDER POPOV POZÝVA NA EDMANIA 2016!

EDMANIA 2016
Dátum: piatok 9.12.2016
Čas: 19:00 – 6:00
Miesto: EXPO Center Trenčín
DJs: Sander Van Doorn, Firebeatz, Matisse & Sadko, Curbi, Julian Jordan, Redondo, Omnia, Jorn Van Deynhoven, Jochen Miller b2b Husman, Jerome Isma-Ae, Alexander Popov, Protoculture, David Gravell, Driftmoon & ReOrder, Drahosh, Manene, Nick Hardin, Lady A, Martin Michniak a Soul Mirror

Aktuálne info sledujte na FACEBOOK EVENTe ► https://bit.ly/EDMANIA2016
PREDPREDAJ LÍSTKOV: https://bit.ly/EDMANIA2016_tickets

edmania_winter_2016_8_web

Zdroj: EDMANIA