Aj Lucie Bílá predskokanom Guns N’Roses!

Česká metalová legenda – skupina Arakain, ktorá bude 13. júla na letisku v Piešťanoch predkapelou Guns N´ Roses, sa u nás predstaví aj so 14-násobnou českou zlatou slávicou, s ktorou v rámci svojho aktuálneho českého turné vypredávajú doslova mesto za mestom!

Skupina Arakain, ktorá v tomto roku oslavuje 30 rokov na scéne veľkolepým turné, odpáli v lete svoju šou aj na Slovensku. Fanúšikom predstaví svoj aktuálny program so špeciálnym hosťom – najpopulárnejšou českou speváčkou Luciou Bílou, ktorá ako 19-ročná ešte pod svojím pôvodným menom Hana Zaňáková v tejto kapele začínala svoju hudobnú kariéru.

Česká metalová stálica potvrdila svoje vystúpenie v rámci podujatia Topfest PLUS, ktoré sa uskutoční 13. júla na piešťanskom letisku a vyvrcholí koncertom hardrockovej legendy Guns N´ Roses. Arakain má za sebou aktuálne polovicu zo 14 naplánovaných koncertov v Česku, na všetkých kapelu sprevádza speváčka Lucie Bílá, ktorá v polovici 80. rokov stála za mikrofónom po boku vtedajšieho frontmana Aleša Brichtu.

Lucie Bila a Arakain

Bílá svoje pôsobenie medzi potetovanými chlapcami síce uzavrela v roku 1987, pravidelne sa však zúčastňovala výročných koncertov. Po 25 rokoch rolu rockerky v koženom oblečení opäť oprášila, tentoraz nielen jednorázovo. Pozvanie prijala na celú koncertnú šnúru pri príležitosti významného jubilea populárnej metalovej formácie. „Arakain pre mňa znamená prvú lásku, ku ktorej sa človek rád vracia, vďaka nemu som zistila, ako používať tvrdším spôsobom hlasivky a čo to znamená mať v sále živé pblikum,“ povedala pred začiatkom ich spoločného českého turné Bílá, ktorá vlani získala titul Českého zlatého slávika už piaty rok po sebe, celkovo štrnásty raz v kariére, a na konte má aj 14 cien Týtý či Cenu Thálie za muzikál Johanka z Arku.

Medzičasom sa zostava Arakainu obmenila, Brichtu, ktorý bol na čele kapely 20 rokov, nahradil najprv Petr Kolář, od roku 2005 je spevákom charizmatický Jan Toužimský. V skupine ďalej pôsobia gitaristi Miroslav Mach a Jiří Urban, ktorý je v zostave posledným zo zakladajúcich členov, basgitarista Zdenìk Kub a bubeník Lukáš Doksanský. Arakain má za tri dekády svojej existencie na konte 15 štúdiových albumov, ostatný s názvom Homo Sapiens..? vyšiel v marci minulého roku. Za päť predošlých nahrávok získala kapela Zlaté platne.

Okrem Arakainu vystúpia v Piešťanoch v rámci podujatia Topfest PLUS, bonusového dňa festivalu Topfest, aj slovenské kapely Dorian Gray či skupina Siempre Lukáša Adamca. Hlavným ťahákom bude pochopiteľne šou Guns N´ Roses, ktorí na Slovensku zavítajú po prvý raz.

Vstupenky v piatich cenových kategóriách sú v predpredaji v sieti Ticketportal.

Samotný areál bude rozdelený do piatich sektorov, 3 sektory na státie s označením VIP státie, státie a zadné státie a 3 sektory VIP sedenia s postavenými veľkokapacitnými tribúnami a na „open air“ pomery luxusným zázemím. Najlacnejšia vstupenka na tzv. zadné státie sa predáva v cene 20,-€, státie je v cene 39,-€, a VIP státie najbližšie k pódiu v cene 59,-€.

V ponuke je v akciovej cene 60,-€ aj spoločná trojdňová vstupenka do sektoru „státie“ na festival Topfest, ktorá zároveň platí aj na koncert Guns N‘ Roses pod značkou Topfest PLUS takisto do sektoru „státie“. Teda každý fanúšik, ktorý si zakúpi, alebo už zakúpil dvojdňovú permanentku na festival Topfest takto ušetrí až 19,-€ !

Zdroj: Agentúra DUNA
Publikoval: Redakcia GREGI.NET