Vydavateľstvo PJ RECORDS vydalo CD s ľudovými piesňami!

Vydavateľstvo časopisu FOLKLÓR – Občianske združenie PREVEDA a nahrávacie štúdio PJ SOUND STUDIO pripravili pre priaznivcov folklóru výnimočné CD ľudových hudobných a speváckych skupín, ktorých spoločným prvkom je stredoslovenský región a mesto Banská Bystrica.

Od 27. 2. do 30. 4. 2012 sa všetci priaznivci folklóru, ľudovej hudby a piesne, mohli aktívne zapojiť do dramaturgie folklórneho CD a vybrať spoločnú pieseň, ktorá odznie v závere CD v interpretácii všetkých skupín. Fanúšikovia folklóru nakoniec vybrali skladbu Kopala studienku, ktorá získala najviac hlasov a nájdete ju na spomínanom CD.

Na CD sa prelína rázovitá ľudová hudba, piesne a rozkazovačky z Hrochote pod vedením Marcela Berkyho – Paľáča a Mateja Kováča z Hrochote, horehronské čardáše, regrútske a svadobné piesne z Pohorelej pod vedením ľudovej hudby Jána Maka z Banskej Bystrice, svadobné piesne z Telgártu, Šumiaca, ako aj verná viachlasná interpretácia tzv. „Do kolesa z Vernára“ v podaní ženskej speváckej skupiny TRNKI z Banskej Bystrice pod vedením ľudovej hudby Jána Slančíka z Banskej Bystrice.

CD s názvom „S časopisom FOLKLÓR za ľudovou piesňou CD 1“ si môžete objednať v redakcii časopisu FOLKLÓR prostredníctvom e-mailu: folklor.redakcia@gmail.com.

Viac informácií o tomto projekte sa dozviete na internetových stránkach www.nahravaciestudio.sk a www.casopisfolklor.sk.

Predna strana CD Folklor.jpg

Zdroj: PJ RECORDS
Publikoval: Redakcia GREGI.NET