African Percussions: 23. apríla v Ateliéri Babylon

Rytmy horúcej Afriky v podaní top slovenskej kapely Jamadan a špeciálneho hosťa z Ugandy, šesťčlennej skupiny Amadinda Uganda.

Slovenská skupina Jamadan predstaví hudbu a rytmy Západnej Afriky (Guinea, Mali, Senegal). Kapela patrí medzi popredných interpretov tejto hudby na Slovensku a v novom programe vystúpi v rozšírenom nástrojovom zložení (balafon, djembe, dundun a ďalšie).

Amadinda Uganda (c) kulturen in bewegung (5)

Ugandská kapela zložená zo skúsených profesionálnych hudobníkov a tanečníkov predvedie hudobný štýl Baganda, typický pre túto krajinu. Využíva nástroje Amadinda a Akadinda, ktoré pripomínajú väčší a menší xylofón. Tento výnimočný koncert ponúkne jedinečnú príležitosť vidieť tradičnú hudbu Ugandy a autentické nástroje, ktoré inšpirovali mnoho európskych perkusionistov (napr. špičkovú skupinu Amadinda z Budapešti, ktorá účinkovala aj na BJD 2013).

Akadinda Uganda Amadinda 11_14_6 (c) KIBE

Amadinda Uganda sa s predkapelou postarajú o strhujúcu dynamickú show určenú všetkým priaznivcom afrických rytmov a tanca. Pre fanúšikov Festivalu perkusií- World of the Drums bude tento koncert predzvesťou jesenného festivalu, ktorého program sa už pripravuje.

Účinkujú:
Jamadan (SK)

AMADINDA UGANDA (Uganda):
Okello Lawrence (Akadinda,Entaala,Endigidi,Enkwanzi,Endere,Adungu,Engoma and vocals)
Bogere Arafat (Akadinda,Entaala,Endere,Endingidi,Adungu Bass,Engoma and Vocals)
Buyinza Rashid (Akadinda,Entaala,Endingidi,Enkwanzi,Engoma and vocals)
Nabeta Nuhu (Akadinda,Entaala,Endigidi,Engoma,Adungu and Vocals)
Komol Monica (Akadinda,Enkwanzi Engoma and vocals)
Nansanga Jamilah (Akadinda,Enkwanzi,Engoma and Vocals)

Vstupenky: Predpredaj.sk 10 €
na mieste 12 €

african percussion banner 880x321

Zdroj: Organizátor