Adam Ďurica zložil skladbu pre svoju priateľku.

Každú z minút chcem s tebou minúť, sú slová novej piesne Adama Ďuricu, ktorú venoval svojej priateľke. Skladba sa volá Neľutujem a Adam sa v nej priznal, že neľutuje ani jedinú chvíľu strávenú so svojou láskou.

Talentovaný spevák z Hlohovca síce na prvý pohľad pôsobí ako rocker, ale vo svojom vnútri je romantik. A nie hocijaký. Prostredníctvom novej pesničky s názvom Neľutujem vyznal lásku svojej dlhoročnej partnerke.

„Pieseň vznikla spontánne, takpovediac pri mojom obľúbenom len takom hraní si na gitare. Kopla ma múza a nápad s jednoduchým odkazom, neľutujem ani jedinú chvíľu s tebou, bol na svete. Táto skladba v sebe nesie vyznanie, silné pocity a je venovaná predovšetkým mojej priateľke a mojim najbližším, s ktorými som strávil pekné chvíle, ktoré sa už nikdy nezopakujú,“ prezradil Adam Ďurica.

Text skladby, ktorej slová sú rovnako hravé ako samotná melódia, napísal dvorný textár IMT Smile, Vlado Krausz. Adam s Vladom spolupracoval už v minulosti na svojom poslednom albume Dávno zomrel Rock n Roll.

Nelutujem-text

Oslovil som Vlada s jednoduchým zadaním. Chcel som, aby v tejto pesničke bolo silné vyznanie. Spoluprácu s ním si veľmi chválim. Je originálny textár, s typickým rukopisom a hudobným cítením, čo ako hudobník veľmi oceňujem,“ teší sa z opätovnej spolupráce Adam.

Najväčším prekvapením skladby Neľutujem je meno producenta. Ním je spevák a gitarista zo skupiny Hex, Peter „Ďuďo“ Dudák, ktorý sa s Adamom pracovne stretol po prvýkrát.

„Ďuďo je možno známejší ako hudobník a spevák skupiny Hex a len málo ľudí o ňom vie, že má vyštudovanú kompozíciu a venuje sa aj produkovaniu hudby. Je veľmi fajn, nekonfliktný chlapík so sviežimi nápadmi, s ktorými vie prísť vždy v pravú chvíľu,“ pochválil Ďuďa Adam a dodal: „Pri produkcii pesničky Neľutujem som bol už viackrát spokojný s výsledkom, ale Ďuďo tam ešte niekoľko nápadov pridal a teraz si už túto pieseň bez nich neviem predstaviť.“

Skladba vznikala niekoľko týždňov. Základ nahral Adam vo svojom vlastnom štúdiu so svojou kapelou a následnú demo verziu posunul Ďuďovi.

Adam Durica 4

„Ten ju kompletne rozstrihal, poposúval, vyrezal, niečo dohral a niečo vymazal a poslal mi výsledok. Úprimne poviem, že najskôr som si myslel, že mi poslal inú pesničku. Nakoniec sme skladbu zmixovali a zmastrovali v štúdiu u Maťa Čemu,“ doplnil Adam.

Pieseň Neľutujem úspešne vstúpila do slovenského rádiového éteru. Po dvoch týždňoch od nasadenia je podľa hitparády IFPI druhou najhranejšou domácou pesničkou.

https://www.facebook.com/adam.durica.1

Zdroj: Universal Music s.r.o.
Foto: Matúš Lošonský