Adam Ďurica má nový singel Jazero.

„S vínom sa dvíha nálada“ spieva vo svojom novom singli Jazero Adam Ďurica. Tak ako víno dozrieva aj on a jeho hudba.

Adam Ďurica predstavuje svoj nový singel Jazero, ktorému sa ušiel naozaj vydarený videoklip. Už z prvých tónov skladby možno povedať, že Adam posúva svoju tvorbu do trochu inej polohy. Umelec aj jeho hudba jednoznačne pôsobia mužnejšie a vyzretejšie.

Jazero je prvou ochutnávkou z pripravovaného albumu, na ktorom Adam posledné mesiace intenzívne pracuje  a chcel by ho vydať ešte tento rok. Romantické vyznania, či ódy na lásku, na ktoré ste boli zvyknutí, by ste v tejto piesni hľadali márne. Adam svoju vytúženú berie k jazeru, kde ich príbeh pokračuje s pohárom vína.

Z melódie, ale aj samotného textu možno usúdiť, že jeho nový štýl je akýsi výživnejší a vyzretejší. To isté môžeme povedať aj o Adamovom novom imidži. Na coveri k singlu má na sebe koženú bundu a klobúk.

„V prvom rade chcem povedať že som veľmi spokojný s tým, čo som doteraz vytvoril a za svojimi piesňami si stopercentne stojím. Ale tak, ako každý človek, aj ja sa chcem niekam posúvať a ďalej vyvíjať. S tým súvisí aj moja nová tvorba, ktorú najlepšie reprezentuje nová skladba Jazero, v ktorej mám aj nový image nadväzujúci na to, kde sa momentálne nachádzam a akú hudbu robím,“ prezradil Adam Ďurica o zmene vo svojom hudobnom štýle.

Hudba k piesni Jazero sa zrodila v Adamovej hlave. Melódiu aj tentokrát otextoval Vlado Krausz. Hudobnú produkciu a konečný aranžmán má na svedomí Matej Turcer. Videoklip vznikol pod taktovkou Ondřeja Urbanca, s ktorým už Adam pracoval na viacerých svojich klipoch a aj teraz bol pre neho jasnou voľbou.

Videoklip k piesni sa nakrúcal v malebnom prostredí plzenského kraja. V krásnom prostredí prebúdzajúcej sa prírody, nechýbal priestranný ranč s dreveným zrubom, západ slnka nad jazerom, ušľachtilé kone, pes či iné zvery, ktoré umocňujú celkovú atmosféru príbehu. Herci boli poobliekaní v kovbojskom štýle. Na svoje si prídu aj milovníci veteránov na kolesách, pretože v klipe sa niekoľkokrát objaví bledomodrý Cadillac Eldorado.

„Nálada na nakrúcaní Jazera bola perfektná, pretože išlo o veľmi dobre zohraný štáb, ktorý má vždy všetko dokonalo pripravené a ja do nich vkladám 100% dôveru. Vďaka tomu som sa na pľaci cítil uvoľnene. Spolu s hercami, ktorí si v klipe zahrali, sme boli super partia a zabávali sme sa počas celého nakrúcania,“pochvaľoval si Adam nakrúcanie videoklipu a dodal: „príbeh sa odohráva v okolí Plzne na krásnom ranči na okraji lesa. Bol tam neskutočný pokoj a krásne prostredie s úžasnou atmosférou. Z tohto dňa som si odniesol úplne nový zážitok, aký som doteraz na nakrúcaní nikdy nezažil. Verím, že sa nám práve tento môj pocit podarilo preniesť aj do videoklipu.“

V klipe si okrem Adama zahrali dve krásne herečky – červenovlasá Zuzana Velichová, brunetka Barbora Mottlová a usmievavý sympaťak Michal Suchomel. Záver videa sa končí veľmi netradične. Ak ste sa však tešili na Adamove pikantné scény, musíme vás sklamať: On sám sa milostného trojuholníka nezúčastnil, pretože v klipe stvárnil rolu rozprávača príbehu.

Na záver Adam vyslovil želanie: „Mám rád dobré víno, no najmä ak ho pijem s partiou dobrých ľudí. Práve preto vznikla aj táto pesnička. O nápoji bohov, ako sa inak vínu hovorí, už bolo zložených veľa krásnych a úspešných pesničiek. Verím, že aj moje Jazero bude jednou z nich.“

Zdroj: TS