Acid Row na novém albu nechali Charlese Mansona osedlat hyenu

Nové album Afterglow stoner rockových Acid Row zavání odérem smrti, tajuplností posmrtného života i fascinací okamžikem. Vydání druhé studiové desky naplánovala pražská trojice na 11:11 dne 22. 2. 2022.

Přebal pětiskladbové studiovky zdobí pestrobarevná grafika od kapelní výtvarkyně Divé Báry. Hyenu osedlává batole se svatozáří na poli psychedelických výjevů tekutých světel z dílny tvůrčí skupiny Weird Visuals. Černobílé smějící se dítě dodává celému konceptu nepatřičný kontrast. Jedná se totiž o fotografii z dětství pozdějšího vůdce krvavého kultu a jednoho z nejznámějších amerických psychopatů Charlese Mansona.

„Afteglow je pro nás takový Zenónův paradox, aporie o letícím šípu. Některý muzikanti, který na něm pracovali, v kapele už v tuto chvíli nehrajou. Je to přesně ten moment, když člověku dohasíná zdroj světla a už ví, byť stále osvětlen dosvitem, že přichází temnota. Tenhle moment, co už v následující chvíli není fakticky pravdivý, médium alba zachycuje. Stejně jako z dnešního pohledu stará fotka Mansona. Hotové neviňátko. I když teď víme, jak o dekády později jeho krvavé činy otřásly celým světem a de facto ukončily bezstarostnou éru hippies,” říká frontman Alex Fonar.

Afterglow je pro skupinu druhým dlouhohrajícím počinem po debutové albu Spikes z roku 2018. Na aktuální nahrávce se podílel bývalý bubeník zběsilého tria Venca Zlo z Rail Way Production, jež se chopil produkce a mixu. Mastering si vzal na starost Michal ‚Amák‘ Šťastný z Golden Hive Studio. Kapela již v minulých měsících vypustila dva videoklipy k singlům z alba Get Life a No Church on Sunday.

Křest novinky proběhne 11. března v pražských Kasárnách Karlín. Akci otevřou psychedelici China Soup. Speciálními hosty večera budou Baro Chandel, kteří tak potvrdí zvěsti o svém návratu po více než dvouleté pauze. Acid Row se poté vydají na klubové turné napříč třemi státy za doprovodu rakouských Swanmay. Ti se rovněž ohánějí studiovou novinkou. Vystoupí spolu 13. 4. v pražském Cross Clubu, 14. 4. v brněnském Kabinetu Múz, 15. 4. ve vídeňském Kramladen, 16. 4. v Kuckucksnest v bavorském Berchtesgadenu, 17. 4. v klubu Zauberberg v Pasově, 18. 4. v Rockhouse v Salzburgu, 21. 4. v Gerber klubu v německém Výmaru, 22. 4. v klubu Kapu v rakouském Linci a 23. 4. ve Wakuum clubu ve Štýrském Hradci v Rakousku.

Multilink alba Afterglow: https://distrokid.com/hyperfollow/acidrow/afterglow
Facebooková událost křtu alba 11. 3. 2022: https://www.facebook.com/events/309993027630652

Zdroj: TS