A´cappella Voising má novinku Ako sa máš, inšpiráciou na jej vznik bol Michael Jackson!

Vokálna skupina Voising predstavuje ďalší nový singel! Pieseň Ako sa máš pochádza z ich debutového albumu Všetko má svoj čas, ktorý je historicky prvým a´cappella albumom s autorskými piesňami na Slovensku. Text novinky má na konte Veronika Oláh Šebeňová a hudbu zložil Viktor Nižník, ktorého inšpiroval kráľ popu Michael Jackson! K novej skladbe vznikol aj zaujímavý lyric klip, kde si členov kapely môžete vychutnať na javisku.

„Povedz mi ako sa máš, keď ráno vstávaš a zbohom mi dávaš…“ Spieva skupina Voising v novinke, ktorá vznikla pri jednej v mnohých prechádzok prírodou. Viktorovi Nižníkovi sa podarilo zachytiť na diktafón nápad basovej linky, ktorý si dodnes odložil.

„Vždy som si hovoril, že Michael Jackson v piesni Billie Jean zhmotnil basovou linkou piesne vynikajúci groove, ktorý keď doplnili bicími, vznikol z toho nesmrteľný hit. Sníval som o niečom podobnom. Vokálne to však ide veľmi ťažko. Skúšal som to a pri dlhej prechádzke prírodou som si takýto nápad nahral. Náš basák Radko je totiž dokonalým kontrabasom a zároveň som na neho veľmi hrdý, pretože takýto basový hlas na Slovensku nemá veľa ľudí. My máme to šťastie, že ho máme v skupine a jeho dvojslovné basové bonmoty, ako napríklad: Máme na to noty? Alebo dobrý večer! Si vychutnávame spoločne s ním a veľakrát sa na tom zasmejeme,“ prezradil s úsmevom frontman kapely Viktor Nižník.

Kapela Voising nepoužíva nástroje, len svoje hlasy a funguje v zložení Viktor Nižník – tenor, Veronika Oláh Šebeňová – alt, Milena Čief Majerová – mezzosoprán, Tomáš Benjamín Nižník – beatbox/perkusie, Rado Tomeš – bas, Katarína Fojtíková – soprán. Text novej piesne má na konte Veronika Oláh Šebeňová.

„Pieseň je o dvoch ľuďoch, ktorí síce žijú pod jednou strechou, no zisťujú, že sa vlastne vôbec nepoznajú. To sa stáva vo vzťahoch mnohokrát. Zisťujete, že obaja máte sny, ktoré sa však nestretávajú. Vtedy je lepšie sa jeden od druhého odpútať, odpustiť si a ísť ďalej. Možno časom stretnete niekoho, s kým bude všetko raz opäť dávať zmysel. Tak ako je to v tejto piesni,“ opisuje autorka textu Veronika Oláh Šebeňová

Pieseň je defacto rozhovorom páru, ktorý si k sebe nevie nájsť cestu a ironicky sa pýtajú jeden druhého ako sa máš? Zisťujú, že je medzi nimi veľmi veľa vecí, ktoré ich rozdeľujú a je otázkou, či si k sebe vôbec nájdu cestu späť. K novej skladbe vznikol aj zaujímavý lyric klip.

„Zábery v klipe sme nakrútili v roku 2022 na koncerte v Music a café v Nitre. Vtedy sa rodili naše prvé autorské piesne. Práve preto sme sa rozhodli, že tieto zábery použijeme práve s piesňou Ako sa máš. Sú akousi spomienkou na toto obdobie, kedy sme sa vydali celkom novou cestou autorskej tvorby. Tento rok sa do Music a café chystáme opäť, už 8. marca. Uvidíme, akú novú inšpiráciu nám tento koncert opäť prinesie,“ konštatuje Viktor Nižník.  

Voising aktuálne pracujú na nových skladbách. Pre fanúšikov si už pripravili niekoľko noviniek, na ktoré čerpajú inšpiráciu všade okolo nás.

Nie sú to len moje pocity a to, čo aktuálne prežívam. Mnoho krát sú to aj životné situácie ľudí z môjho okolia. Snažím sa všímať si ľudí okolo mňa a vžiť sa do ich kože. Vtedy sa texty píšu úplne samé. V minulom roku som tvorila texty skôr pochmúrne a ťažšie. Novinky, na ktorých pracujem, budú však pevne verím, plné pozitívnej energie,“ uzatvára Veronika Oláh Šebeňová

Okrem tvorby nových autorských piesní sa skupina aktuálne pripravuje na jarné turné, kde predstaví piesne z nového albumu Všetko má svoj čas. Zároveň album pokrstia priamo na koncertoch. Album nájdete na všetkých streamovacích platformách https://share.amuse.io/album/voising-vsetko-ma-svoj-cas

Link na klip Ako sa máš:  https://www.youtube.com/watch?v=vGSbw31UbGE
WEB: www.voising.sk
Facebook: https://www.facebook.com/VoisingSK
Instagram: https://www.instagram.com/voising.sk/
Tiktok: https://www.tiktok.com/@voisingsk?_t=8hDIhM8gWIL&_r=1
YT: https://www.youtube.com/@voisingsk
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4yC5uKmr2VEBvvPQIRi5e8

Zdroj: NK Factory
Foto: Voising