A Cigán predsa len visí v slovenských vlakoch!

Nedorozumenie ohľadne umiestnenia plagátu filmu Cigán v slovenských vlakoch nakoniec skončilo filmovým happyendom a vizuály k novému filmu režiséra Martina Šulíka už od včera cestujú vo vagónoch po celom Slovensku.

Cigna vo vlaku

Železničná spoločnosť Slovensko napokon poslala distribučnej spoločnosti stanovisko že „súhlasí s reklamnou kampaňou a že voči filmu, ani voči filmovému plagátu nemá výhrady. Podľa zmluvy o poskytnutí reklamného priestoru vo vlakoch má však ZSSK právo kampaň posúdiť, vrátane jej odmietnutia. Spoločnosť toto právo využila a po vyjasnení stanovísk sa rozhodla kampaň povoliť“, písalo sa stanovisku. Film Cigán, ktorý práve súťaží na prebiehajúcom medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch ako jediný zástupca českej a slovenskej kinematografie, sa tak bude snažiť získať svojich divákov aj na koľajniciach.

Cigna vo vlaku

„Sme veľmi radi, že sa náš zámer napokon podarilo uskutočniť, pretože kampaň vo vlakoch vnímam pri tomto filme viac než symbolicky. Prostredníctvom vlakov ľudia prekonávajú vzdialenosti nielen medzi sebou, ale aj spoznávajú nové miesta. A presne o to isté, išlo aj tvorcom nášho filmu,“ uzatvára kauzu distribútorka filmu Denisa Biermannová. Na cestu za divákmi do slovenských kín sa Cigán vyberie už 14. júla.

Zdroj: GARFIELD FILM
Publikoval: Redakcia GREGI.NET