69 rokov kráľovnej Alžbety II. na britskom tróne.

6. február 1952 sa stal dňom, ktorý nenávratne zmenil život mladej ženy a tým vošiel do dejín. Práve v tento deň kráľovná Alžbeta II. stratila otca, a preto, že britský trón nesmie zostať ani na chvíľu prázdny, sa len v 26 rokoch stala panovníčkou Spojeného kráľovstva. Aby vzdala hold tomuto výročiu, od 6. februára uvedie televízna stanica Spektrum každý večer o 21:00 film venovaný britskej kráľovskej rodine.   

Od piatku 6. februára sa počas dvoch týždňov vždy o 21:00 môžete tešiť na seriály a dokumentárne filmy o každodennom živote panovníckeho rodu Windsorovcov. Vďaka špeciálnemu programu na televíznej stanici Spektrum nahliadnete do zákulisia kráľovskej rodiny, odhalíte tajomstvá a zaujímavosti zo životov ich najobľúbenejších aj najkontroverznejších členov. V rámci februárového „kráľovského“ programu môžete vidieť napríklad dokumentárny film Kráľovná Alžběta II. – podľa vlastných slov. Prostredníctvom doteraz nezverejnených archívnych záberov, verejných prejavov, ale aj súkromných rozhovorov a svedectiev osôb, ktoré majú k Buckinghamskému palácu blízko, spoznáte úplne novú tvár najdlhšie vládnucej panovníčky. Tento dokumentárny film vás nenechá ani na chvíľu na pochybách, že korunovaná hlava patrí výnimočnej, silnej, inteligentnej žene.   

Medzi premiérovými snímkami nájdete aj seriál Tajomstvá kráľovského domu, ktorý vám umožní nahliadnuť do zákulisia jedinečného sveta panovníckeho rodu Windsorovov. Seriál je obohatený zábavnými historkami komorníkov, šéfkuchárov a ďalších ľudí v službách kráľovskej rodiny, ktoré dopĺňajú rozhovory s historikmi a palácovými spravodajcami. Vďaka nim spoznáte inú stánku kráľovskej rodiny, ktorá bola doteraz verejnosti skrytá.

V polovici mesiaca sa bližšie zoznámite so životom všeobecne obdivovanej a milovanej princeznej Diany prostredníctvom dokumentárneho filmu Diana – podľa vlastných slov. Pomocou prekvapivých archívnych záberov a spomienok ľudí, ktorí mali k Lady Diane blízko sa ponoríte do príbehu ženy, ktorá sa z manželky následníka trónu stala globálnou humanitárnou aktivistkou. 

Február ale nebude patriť len ženám z kráľovskej rodiny. V dokumentárnom seriáli Windsorská dynastia na frontovej línii totiž spoznáte jedinečný vzťah panovníckeho rodu a armády Spojeného kráľovstva. Od bitiek druhej svetovej vojny po frontovú líniu v Afganistane, celých päť generácií kráľovskej dynastie slúžilo v ozbrojených zložkách krajiny, ktorej vládne. Okrem mnohých úžasných historiek spoznáte obdobie, kedy sama kráľovná Alžbeta II. šoférovala nákladné auto, alebo odvážne kúsky, ktorých sa dopúšťal princ Andrew ako pilot vrtuľníku vo vojne o Falklandské ostrovy a dozviete sa viac o príkoriach, útrapách, ale aj víťazstvách, ktoré dosiahli členovia panovníckeho rodu v početných bojoch o osud monarchie, Spojeného kráľovstva aj celého sveta.

Ak chcete hlbšie preniknúť do tajomstiev kráľovskej rodiny Windsorovcov, nenechajte si ujsť napríklad dokument Tajomstvá kráľovského domu už v pondelok 8. februára, Kráľovná Alžbeta II. – podľa vlastných slov v pondelok 15. februára a Diana – podľa vlastných slov už v utorok 16. februára, vždy o 21:00 hod. na televíznej stanici Spektrum.

Zdroj: TS