4. sezóna Mestského divadla sa začína!

Leto sa pomaly, ale isto, blíži k svojmu záveru. Divadlá po dvojmesačnom oddychu otvárajú svoje brány zvedavým návštevníkom. Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava nie je výnimkou.

Po troch úspešných ročníkoch vstupuje do svojej štvrtej divadelnej sezóny. Veríme, že i počas nej ponúkneme divákom pestré, zaujímavé a kvalitné divadelné predstavenia.

Originálne otvorenie novej divadelnej sezóny

Je už takmer tradíciou, že český súbor Cirk La Putyka otvára novú divadelnú sezónu Mestského divadla a na Slovensku hosťuje výlučne v našom divadle. V roku 2010 uchvátil divákov predstavením La Putyka, v roku 2011 vypredané hľadisko divadla so zatajeným dychom sledovalo nebezpečné akrobatické kúsky v predstavení Up´end´down. Otvorenie štvrtej divadelnej sezóny MDPOH sa taktiež nezaobíde bez fascinujúceho predstavenia tohto pražského divadelného súboru. Len návštevníci Mestského divadla si budú môcť 13. septembra pozrieť premiérové predstavenie Slapstick Sonata.  Mozartove sonáty sa v ňom spoja s grotesknou komédiou éry nemého filmu. A opäť nebude chýbať vzdušná akrobacia, pády, klaunské zábavné čísla, ale tiež tanečné čísla a živá hudba. Originálne kostýmy a líčenie budú opäť zverené do rúk skúsenej Kristíny Záveskej. Novinkou je spolupráca s fínskymi hosťami. O svetelný a zvukový design sa postarajú Juha Rahijärviho a Tuomase Norvia. Predstavenie Slapstick Sonata vzniklo v rámci spolupráce s fínskym riaditeľom prvej fínskej novodobej cirkusovej spoločnosti – Circo Aereo – pánom Maksimom Komarom. Komaro je jeden z najdôležitejších osobností v žánri Nový cirkus nielen vo Fínsku, ale i v celej Európe. Video ukážku z predstavenia, ktoré v tomto roku získalo Cenu diváka na festivale Young for Young 2012, si môžete pozrieť na https://www.mestskedivadlo.sk/program/september-2012/slapstick-sonata-cirk-la-putyka-cze-a-circo-aereo-fin/

Zmena programu vyhradená

Vstupenky je možné zakúpiť v sieti Ticketportal (www.ticketportal.sk) alebo hodinu pred predstavením v pokladni divadla.

Zdroj: MDPOH