3 pódiá sú späť! Obľúbená hudobná relácia je tu aj v novom roku.

Bob Marley v skutočne netradičnom prevedení! Jeho notoricky známu skladbu „No woman, no cry“ si spolu strihli folklorista, populárny popový spevák a undergroundová dvojica za výdatného bubnovania skvelej Katky Knechtovej. Ak ste ešte nevideli prvý diel hudobnej relácie 3 pódiá, ktorá stiera rozdiely medzi žánrami a objavuje talenty, máte šancu! RTVS ju bude reprízovať a sľubuje aj nové časti. Po prvý raz v novom roku sa na obrazovkách Jednotky RTVS objaví už 23. januára.

Konečne sme v televízii mohli ukázať, čo v nás skutočne je. Zhodli sa doterajší účastníci relácie 3 pódiá. V desiatich častiach program predstavil nielen české a slovenské hudobné legendy, ktoré hrali a spievali naživo, ale objavil aj viacero naozaj zaujímavých talentov. Mladí a zatiaľ ešte menej známi hudobníci si pochvaľujú, že vďaka účasti v relácii, sa im výrazne rozšírila fanúšikovská základňa.

„Odozvy na naše vystúpenie v relácii 3 pódiá boli fantastické. Správy nám začali chodiť takmer okamžite, veľmi nás to potešilo. Boli to ľudia, ktorí nás už poznali, ale aj takí, ktorí nás videli prvýkrát. Dostali sme samé chvály a sme radi, že sme mohli byť toho súčasťou. 3 pódiá sú aj šancou pre nové tváre, ktoré majú možnosť ukázať sa nielen divákom a novým fanúšikom, ale aj predviesť svoju tvorbu iným muzikantom,“ vraví speváčka Denisa „Denny“ Gajarská z dua Dennyiah, ktoré vystúpilo v prvej časti relácie.

Koncept programu je postavený tak, že v ňom nechýba ani etablovaná „hviezda“. Tou bola v prvej relácii Katka Knechtová, ktorá však tiež fanúšikov prekvapila. Ukázala, že je nielen skvelou speváčkou, ale vie aj výborne bubnovať. Paličky vzala do rúk aj v závere relácie, keď si známu skladbu Boba Marleyho spolu zaspievali moderátor relácie Peter Bič, Denisa Gajarská a propagátor rusínskych ľudoviek Štefan Štec. Ten si tiež pochvaľuje, že aj vďaka tejto relácii ľudia opäť objavujú čaro ľudovej piesne.

„Písalo mi množstvo ľudí, ktorí ma spoznali práve vďaka 3 pódiám. Príjemne ich prekvapilo, že medzi kapelami populárnej hudby zaznel aj takýto folklór. Boli to ľudia, ktorí majú radi hudbu, no dovtedy veľmi nepočúvali ľudovky, ale zaujali sme ich. Naše spracovanie totiž nie je úplne tradičné, snažíme sa trochu experimentovať. Na záver sme si všetci účinkujúci spolu zaspievali „No woman, no cry“. Túto skladbu som vybral ja a to aj preto, že Bob bol tiež ľudový spevák. To možno všetci nevedia, ale jeho piesne sú vlastne tradičnou hudbou Jamajky,“ vraví Štefan Štec. 

Relácia sa stretla s veľmi dobrou odozvou fanúšikov aj odbornej hudobnej obce. RTVS sa preto rozhodla zreprízovať ju a sľubuje i nové časti.

„To, že sa relácia páči, nás samozrejme veľmi teší. Chceli sme divákom priniesť niečo dynamické a dostať na obrazovky kvalitnú muziku. Zdá sa, že sa nám to podarilo. Aj nám, tak ako i hudobníkom, prakticky okamžite od uvedenia prvej relácie prichádzali samé pozitívne odozvy. Od divákov, ale aj od kapiel, ktoré sa ozývali, že by si tiež chceli zahrať na jednom z našich troch pódií. Tí, ktorí reláciu ešte nevideli, majú teraz šancu pozrieť si jednotlivé diely v reprízach, ale čo je hlavné – budeme nakrúcať nové časti. Začať by sme mali na jar,“ uzatvára Adnan Hamzič z Oyster Agency, ktorá je partnerom RTVS pri výrobe relácie.

Prvú časť verejnoprávna Jednotka RTVS reprízuje už tento štvrtok 23. januára so začiatkom o 23:05. Viac sa dozviete na: https://www.facebook.com/3podiartvs/?epa=SEARCH_BOX

Zdroj: RTVS