23. ročník nášho festivalu bol pohodovou oslavou slobody.

Ďakujeme návštevníkom za nádhernú atmosféru a množstvo pozitívnych reakcií. Festival bol oslavou umenia ale aj slobody, ktorá je základným predpokladom umeleckej tvorby. Význam slobody pre umenie ako aj prínos umenia k slobode najlepšie ilustroval koncert ženského orchestra z Afganistanu Zohra.

Hudobných vrcholov bolo presne 121. Ja skvelé vidieť ako sa pestrosť ponuky programu stretáva s rôznorodosťou vkusu našich návštevníkov, ktorí v nadšených reakciách spomínajú vždy iné mená. Ak by sme mali spomenúť aspoň zopár najčastejšie spomínaných, tak veľký dojem zanechali The Roots, Lola Marsh, Donny Benét, Lianne La Havas, Michael Kiwanuka, Skepta či koncert Bolo nás jedenásť. Známi muzikanti pripravili skvelú prehliadku skladateľskej geniality Jara Filipa prepojenej s textárskym majstrovstvom Milana Lasicu. Aj podľa reakcií na sociálnych sieťach bol najsilnejším momentom duet Zuzany Krónerovej a izraelskej speváčky Yael Shoshana Cohen z kapely Lola Marsh.

Pre zrušený let nevystúpila jedna z hviezd tohto ročníka – Lykke Li. Aj táto nemilá udalosť ale ukázala to, čo opakujeme stále – že máme tých najlepších festivalových návštevníkov. Oznámenie prijali bez negatívnych reakcií a na vystúpení náhradnej kapely Sink Ya Teeth vládla parádna atmosféra.

Na Pohodu 2020 sme predali počas festivalu už vyše 3500 lístkov. Ešte dnes spustíme online predpredaj lístkov. Lístky na Pohodu 2020 budú stáť 99 € do konca kalendárneho roka a následne 109 € až do festivalu (resp. vypredania). Cena lístkov Junior bude 89 € a Kid 39 € až do festivalu/vypredania. Koncom týždňa by mal byť v predaji aj náš nový merch, ktorý sme okrem členov tímu nafotili aj na viacerých účinkujúcich Pohody 2019.

Uplynulý ročník považujeme za najlepší doposiaľ.  Už od dnes pracujeme na tom, aby mu túto nálepku vzal 24. ročník Pohody. Ešte raz ďakujeme všetkým a tešíme sa na vás 9. – 11. júla 2020 na letisku v Trenčíne.

Zdroj: Pohoda