POHODA MEDZI TOP 10 FESTIVALMI S NAJLEPŠÍM LINE-UPOM NA EUROPEAN FESTIVAL AWARDS.

Pohoda je jediný stredne veľký festival, ktorý sa dostal medzi 10 festivalov s najlepším line-upom v Európe. Rozhodla o tom porota zložená z expertov hudobného priemyslu. „Táto nominácia sa dá považovať za zázrak. Som hrdý, že si naši zahraniční kolegovia a experti všímajú náš prístup k tvorbe programu a oceňujú jeho kvalitu.

Ďakujem každému, kto k výslednej podobe programu pomohol“ – uviedol k nominácii Michal Kaščák. Okrem Pohody sú v zozname len podujatia z „najväčšej váhovej kategórie“ s mnohonásobne väčšou kapacitou a najmä rozpočtom ako Glastonbury, Primavera, Sziget, Rock Werchter či metalový Wacken Open Air. Byť v tomto výbere je pre nás veľkou poctou a zadosťučinením, naviac sa tak stalo tretíkrát za posledné štyri roky. Pohoda je už tradične aj v širšej nominácii v kategórii Najlepší stredne veľký festival.

Najprestížnejšie festivalové ceny v Európe European Festival Awards dnes zverejnili prvé kolo svojej každoročnej ankety. Zástupcovia festivalov, promotéri, agenti a novinári už vybrali desiatku festivalov s najlepším programom, v ktorom je opäť aj Pohoda. „Kvalita line-upu je stále rozhodujúcim faktorom pre väčšinu návštevníkov, a preto táto cena korunuje festival, ktorý v rámci svojich možností dokázal vytvoriť tej najúžasnejší program,“ uvádza sa v popise ku kategórii. Okrem toho môžu festivaloví nadšenci oddnes podporiť svoje obľúbené podujatia aj v ďalších kategóriách. Pohoda je už pravidelne nominovaná medzi najlepšími stredne veľkými festivalmi.

O víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhoduje kombinácia hlasov odborníkov a verejnosti. Naše konečné umiestnenie tak máte vo svojich v rukách vo veľkej miere aj vy.  Do konca novembra za nás môžete hlasovať v ankete European Festival Awards v kategóriách Najlepší stredne veľký festival a Najlepší Line-up (treba uviesť miesto od 1 po 10, na ktoré by ste dali program Pohody). Ďakujeme vám všetkým za každú zmienku či hlas, vzhľadom na veľkosť krajiny je dôležité, aby sa naši podporovatelia zmobilizovali. Aj tak sa môžete podieľať na budovaní povedomia o našom festivale, čo nám následne uľahčuje aj booking umelcov na Pohodu. Ďakujeme.

Pohodu môžete v ankete EFA podporiť hlasovaním na tomto linku: https://de.surveymonkey.com/r/TVYCDSV

Zdroj: Pohoda