21. ročník festivalu BRUTAL ASSAULT opäť ponúka stovku kapiel.

Hudební festival Brutal Assault – jedna z nejprestižnějších metalových akcí na světě – vstupuje do další dekády své existence. Letošní 21. ročník, který se odehraje tradičně ve vojenské pevnosti Josefov u Jaroměře, opět láká na stovku kapel z celého světa, které představují špičku všech metalových subžánrů.

Letošnímu ročníku vévodí polská blackmetalová ikona BEHEMOTH, legendární americký industrial MINISTRY či kultovní britský doom metal ELECTRIC WIZARD nebo japonský post rock MONO. Právě kombinace eklektické dramaturgie a jedinečného prostředí historické pevnosti výrazně odlišuje festival Brutal Assault od ostatních festivalů.

DYING FETUS z Marylandu jsou už 25 let synonymem pro brutal death metal a máme velkou radost, že nás letos poctí svojí návštěvou, stejně jako jejich stájoví kolegové OBSCURA s jejich zcela čerstvou novinkou Akróasis. Lousianské bažiny jsou známy spíše kapelami pohybující se okolo stonerových vod, nicméně GOATWHORE mají na špínu a bahno zcela svůj náhled, je zejména na jejich poslední desce ryzí inkarnací oldschoolové duše extrémního metalu. Svoji návštěvou nás poctí taky dvě další velké kalifornské kapely, náladoví stylotvůrci NEUROSIS a melodický hardcore STICK TO YOUR GUNS! Kromě toho se taky můžete těšit na veterány rap metalu STUCK MOJO a dvojici moderně metalových band TESSERACT a UNEARTH. Prvně jmenovaní bohužel budou sloužit pouze jako náhrada za SIKTH, kteří stejně jako vloni svoji účast na BA odřekli, tentokrát z důvodu velkého amerického turné, které proběhně paralelně s naším festivalem. Stejně jako vloni platí, že na obou stranách je vůle potvrdit show pro další ročník. Na závěr této várky poté přinášíme VENOM INC., kteří si v poslední době budují reputaci skvělé živé verze a původního ducha kapely VENOM. Mantas, Abaddon and Demolition Man (sestava z desky Prime Evil) se obnovila vloni na jaře a za tu dobu stihla už objet svět (včetně Japonska, Číny, Evropy a Ameriky) a všude přesvědčit, že právě jejich verze setu plného klasických pecek od VENOM nese toho pravého ducha původního black metalu!

12744334_1034128079978262_6852496002355245241_n

Letošní novinkou je projekt „BA sobě“, kdy se fanoušci mohou podílet na rekonstrukci areálu josefovské pevnosti. Odměnou jim bude nejen dobrý pocit, že pomohli svému oblíbenému festivalu, ale také šance získat věcné ceny.

„Je zde poptávka po tesařích, truhlářích nebo lidech, kteří rádi dělají se dřevem. Každopádně každá ruka dobrá,“ vzkazuje za organizační tým festivalu Tomáš Karlík. „Ještě jednou dík za dosavadní zájem a ohlasy, máme z toho upřímnou radost,“ dodává.

Konkrétní novinky o kapelách a programu a další aktuality jsou pravidelně zveřejňovány na oficiálních webových stránkách festivalu www.brutalassault.cz a FB profilu www.facebook.com/brutalassaultfest.

A2_BA2016_v4

Související odkazy:
www.brutalassault.cz
www.facebook.com/brutalassaultfest
www.youtube.com/brutalassaultfest

Zdroj: Obscure Promotion