Champion Sound na Juste Debout and belosi v Paríži!

Hala Bercy v Paříži je legendární místo. Když do města na Seinou přijeli Jay-Z a Kanye West a svůj monstr hit “Niggas In Paris“ hráli jedenáctkrát, hráli ho v hale Bercy. Příští neděli 10. Března se v té samé hale Bercy s kapacitou 16.000 kusů člověka koná světové finále tanečního festivalu Juste Debout.

Na něm se mimo jiné představí i kapela Champion Sound. Kapela z Prahy. Ta kapela, co jezdí s Prago Union, občas s Vecem a vedle role hiphopového backing bandu jako koníček má svůj srdcový projekt, se kterým hraje pro b-boys. Po roce a půl koníčkování si CS připisuje další metu jednoho z nejzásadnějších podniků svého druhu na světě a stane se asi vůbec první CZ partou v historii, která dveře chrámu Bercy dobije.

Je nesmysl se tvářit, jako by se ty tisíce lidí měli chysta na „koncert české kapely“, absolutně ne a Champion Sound bude samozřejmě jen jedním z dílku do skládačky jménem Juste Debout. Je to nepochybně štěstí, co se s takhle prestižní poctou usmálo zrovna na českou partu. Ale štěstí není náhoda. Champion Sound zvedl hozenou rukavici obrovské výzvy. Nejede tam jamovat, na fleku něco zkoušet a čekat, jak že to dopadne. Šéf JDBruce Ykanji si kapelu osobně vybral, poté, co ji viděl na Dance Factoru v Bratislavě. Není to žádná šance pro předkapelu z milosti. Je v tom velká důvěra. Svěřil české partě jeden z klíčových okamžiků večera, na kterém dělá každý rok celý rok už dvanáctou sezonu.

Kapele poslal přesné zadání úvodní pětačtyřicetiminutové show, rozepsané na vteřiny. K náladě, vizuálům a jednotlivým bodům úvodní show nestačilo nasekat klasický funkový breaky a udělat jedno nové medley, co bude fungovat a zvedne lidi ze sedadel. Navíc, i když máte zkušenosti z největších festivalů v Česko Slovensku a víte, jak chutná úspěch na klubovém Evropském turné s hiphopovou ikonou jménem Diamond D, neznamená to, že víte, co zvedne ze sedadel 16.000 lidí v hale Bercy v Paříži, ne? Ne! K tomu spoustu muziky nestačilo zahrát, bylo potřeba jí vymyslet a složit. A všechno to v šibeničním termínu dvou měsíců perfektně nazkoušet (samo v plném provozu, během pravidelného víkendového koncertování s Prago Union nebo Vecem) a průběžně posílat do Paříže výsledky. Světla, projekce, nástupy všech účinkujících… To plánování na vteřiny není dramatizační vložka, to je realita. A Champion Sound je pro realitu, i když jde o výzvu, na kterou by si asi každý netroufl.

Jak tohle „zvedání rukavice“ nakonec dopadne, to se dozvíme až v neděli 10. Března. Že „bělochy z Prahy“ čeká v Paříži jedno z největších dobrodružství, co jim může hudební kariéra nabídnout, je ale úplně jasný už teď a vy můžete držet palce, aby „Champion Sound in Paris“ zněl lidem na Juste Debout v uších aspoň tolikrát, co známý hit Jay-Zho a Kanye Westa!

www.championsound.cz
www.juste-debout.com

Zdroj: BOOMBOX booking