Festival VZÁŘÍ: Súboj VEEJAY VS. DEEJAY vypukne tento piatok!

V Olomouci startuje Festival světla a videomappingu VZÁŘÍ, který v rámci svého doprovodného programu nabídne hudební vystoupení spojená se speciálními projekcemi a světelnými efekty.

Do Olomouce dorazí skupina Toxique, elektropopová kapela MIDI LIDI, Nylon Jail, Allstar Refjúdží Band a další. Speciální doprovodnou akcí pojmenovanou LEMOND VEEJAY VS. DEEJAY, která proběhne v pátek 28. září v klubu S-CUBE, vyhlašuje festival souboj světla a zvuku!

Olomoucký festival VZÁŘÍ nabídne návštěvníkům především vizuální zážitek v podobě promítání speciálních animací na budovy. Soutěžit bude celkem devět videomappingových týmů z Holandska, Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky a diváci se tak mohou těšit na několik různých projekcí. Ani hudební program nezůstane pozadu, a co víc, s videomappingem a netradičními světelnými efekty bude přímo spojen.

Ve čtvrtek 27. září vyroste na Horním náměstí speciálně upravená stage, kde multimediální umělec David Vrbík, spolupracující se skupinou Toxique, během koncertu připraví originální show, při které se frontmanka kapely Klára Vytisková stane živým plátnem pro jedinečné projekce.

Čtvrteční koncert ale nebude jediným hudebním programem s videomappingovým nádechem. Pro páteční hudební noc, která se koná v klubu S-CUBE, bude připravena videomappingová stage dle návrhu studenta architektury Jan Machaty, na které se vystřídají skupiny MIDI LIDI a Fertilizer. Během deejay setů od DJ PK, DJ A07000019 a DJ set by MIDI LIDI se v S-CUBE představí také vizuální mágové jakými jsou například VJ Fiume, VJ Sicknico a VJ Micromapper a pokusí se fanoušky zaujmout nejen hudbou, ale především svými originálními kompozicemi multimediální performance zvané Vjing, při které VJ z více video vstupů tvoří jeden video výstup podobně jako DJ tvoří z více audio vstupů jeden audio výstup. Proto jsme páteční akci pojmenovali LEMOND VEEJAY VS. DEEJAY, kde se na vlastní oči i uši přesvědčíte jaký efekt je pro vás silnější. Mix hudby a světla, takový bude Festival světla a videomappingu VZÁŘÍ.

Zdroj: Crest Communications a.s.