Festival VZÁŘÍ – výstava Světlo jinak zahájena!

Fotografická výstava Světlo jinak doprovázející Festival světla a videomappingu VZÁŘÍ byla zahájena slavnostní vernisáží v galerii Arcidiecézního muzea Olomouc. Na výstavě, jenž nabízí netradiční pohled na světlo a tmu, se podílelo deset mladých fotografů z České republiky, Slovenska, Polska a Itálie.

Fotografická výstava Světlo jinak ukazuje svým návštěvníkům zajímavé snímky se světelnou tematikou a doplní tak program festivalu VZÁŘÍ. Festival světla a videomappingu odstartuje v úterý 25. září. Pětidenní přehlídka vizuálního umění spojená s bohatým doprovodným programem v podobě koncertů, vystoupení DJs, workshopů a výstav potrvá na olomouckém Horním náměstí do soboty 29. září. V promítání speciálních animací na budovy bude soutěžit celkem devět videomappingových týmů, které nabídnou moderní vizuální představení spojené se světlem a zajímavými efekty.

Výstava Světlo jinak potrvá od 18. do 30. září 2012. Otevírací doba Galerie Café Amadeus denně od 10:00 do 20:00 hod. Výstavu pořádá Muzeum umění Olomouc jako oficiální doprovodnou akci festivalu VZÁŘÍ.

Fotograf Prof. Mgr. Jindřich Štreit zahajuje výstavu Světlo jinak. Foto Matěj Slezák.

Účastníci vernisáže, Galerie Café Amadeus (Arcidiecézní muzeum Olomouc). Foto Matěj Slezák.

VZÁŘÍ 2012 – Festival světla a videomappingu VZÁŘÍ se koná v Olomouci od 25. do 29. září 2012. V soutěžní části programu budou diváci moci sledovat originální videomappingové projekce na historické budovy v centru Olomouce, připravené jsou i koncerty, workshopy a zajímavé výstavy. Na internetových stránkách www.vzari.cz naleznete podrobný program festivalu včetně všech doprovodných akcí. Přidejte se k fanouškům festivalu na Facebooku  www.facebook.com/septembeam.

Zdroj: Crest Communications a.s.