HT asi Oscara nedostanú…

S úspešným zavàšením koncertného turné, po viac ako 20-tich slovenských mestách, sa kapela Hoten Toten (tiež známa ako HT) rozhodla odprezentovať aj poslednú časť svojho 3-dielneho filmového dokumentu “Cirkus svet”, ktorá je obsahovo zameraná práve na koncertovanie a veci s tým spojené. Preto je záverečná časť hlavne o živelnosti.

HT

Režisér filmu, Martin Vladař, hovorí: „Bolo mi umožnené prehrabať sa videoarchívmi skupiny a ozaj bolo z čoho vyberať, pretože oni majú za tie roky neskutočne veľa materálu, ktorý doteraz neuzrel svetlo sveta. A tak z pôvodne plánovaného pár-minutového šotu o kapele vznikol ucelený 40 minútový dokument, utvárajúci obraz o skupine aj pre nezainteresovaných. “Hátečko” je žijúcou legendou na slovenskej nezávislej hudobnej scéne, v októbri vydali najlepší album svojej kariéri a svojim hudobným a textovým posolstvom oslovujú ľudí už dve dekády. Ja som chcel iba vykresliť, v čom spočíva ich sila.” – komentuje režisér. „Oscara za tento film asi nezískame, ale s výsledkom sme nad mieru spokojní. Martin odviedol skvelú prácu”, dodáva skupina.

Hoten Toten nikdy neostali verní len jedinému hudobnému štýlu a preto v súčasnej dobe pripravujú projekt remixov nových i starších songov.. „Vždy sa nám páčila myšlienka, že sa niekto pohrá s našimi skladbami a vdýchne im úplne inú atmosféru…” konštatuje žilinské trio HT.

Záverečnú časť filmu Cirkus svet (ako aj obe predošlé) si môžete pozrieť na oficiálnej stránke skupiny www.hotentoten.sk, kde nájdete aj niekoľko nepoužitých scén, ktoré sa do filmu nedostali.

Zdroj: HT
Publikoval: Redakcia GREGI.NET