Voices Live 23: Kubánske rytmy, letná fotoškola aj urbanE.T.!

Svieža dávka kubánskych rytmov, akustických gitár, letnej fotoškoly, literatúry, mestského festivalu a dobrovoľníctva z produkcie Voices sa blíži. Multižánrovú rytmickú kapelu La3no Cubano doplní popovejší Hex v netradičnej akustickej zostave a Lucia Benická predstaví 15. ročník Letnej fotoškoly. Diváci uvidia krátky film o mestskom projekte urbanE.T. v Ružomberku, o podujatí Svet začína na sídlisku a tiež spoznajú knihu kázní Zdravé telo v kóme Daniela Pastirčáka. Júnová Voices Live 23 sa uskutoční poslednýkrát pred letom vo štvrtok 23. 6. 2011 o 19:00 h v divadle Heineken Tower Stage v Bratislave.

Voices Live 23 opäť prinesie dve slovenské hudobné skupiny, ale aj dve premiéry krátkych filmov. V špeciálnej unplugged podobe zaznejú pesničky známej skupiny Hex z ich nového albumu Ty a ja, ktorý aktuálne získal aj zremixovanú podobu vďaka známym aj menej známym slovenským remixérom. „Pozvanie na Voices Live sme prijali radi, lebo je nám táto akcia veľmi sympatická a ešte sme na nej nehrali. Navyše nám baví zahrať si občas na španielkách, tak sa tešíme,“ povedal Yxo z Hexu. Zoskupenie La3no Cubano obohatí večer plný zážitkov zmesou rytmov a melódií od Karibiku až po Vysoké Tatry.

Voices premietne svoj nový film z voľnej série Nápad sa ráta (www.voices.sk/napad_sa_rata) o kultúrno-sociologicko komunitnom projekte urbanE.T., ktorého pilotný ročník sa uskutočnil začiatkom apríla v Ružomberku. Druhý premierovaný film bude o podujatí Svet začína na sídlisku, ktoré Voices organizovala pre študentov stredných škôl s cieľom neformálne im priblížiť neziskové aktivity mladých ľudí, dobrovoľníctvo a život v komunite prostredníctvom krátkych videofilmov a rozhovorov.

Knihu kázní Zdravé telo v kóme básnika, umelca a kazateľa Daniela Pastirčáka návštevníci spoznajú najprv prostredníctvom krátkej čítačky a následne aj rozhovoru s autorom. „Svet je priestor mnohých hlasov; tvoria spolu súzvuk, alebo si protirečia. Tam kde znejú spolu počujeme akord, ktorý poteší, tam kde si protirečia vznikajú otázky a tie nás posúvajú ďalej. Knižka kázní – Zdravé telo v kóme je iba jedným z tých mnohých hlasov, som rád, že zaznie v polyfónii iných hlasov. Problém tela v kóme je práve v tom, že mlčí, nekomunikuje, iba živorí. Keď sa telo prebudí, začuje hlasy okolo seba a samo k tým hlasom prehovorí,“ povedal Daniel Pastirčák.

V programe ďalej vystúpi kurátorka a riaditeľka Domu fotografie v Liptovskom Mikuláši Lucia Benická, organizátorka v poradí už 15. ročníka Letnej fotoškoly, ktorá účastníkom ponúkne približne 15 intenzívnych fotografických dielní v rôznych žánroch a témach pod vedením renomovaných fotografov z celého sveta.

Po programe budú pre návštevníkov tradične pripravené chutné špeciality z Chránenej kaviarne Medzi nami vytvárajúcej pracovné príležitosti pre ľudí s duševnými poruchami. Zároveň aj handmade vecičky od dizajnérov združených na portáli SAShE.sk. Pódium a scénu doladí kartónový nábytok a eko doplnky z portálu Greenoffice.sk.

Voices Live 23 sa uskutoční vo štvrtok 23. júna 2011 od 19:00 do 21:00 h v divadle Heineken Tower Stage (Tower 115) na Pribinovej 25 v Bratislave. Priamy prenos a záznam sledujte aj na www.metoo.sk/voicestv.

Viac na www.voices.sk/Voices_Live_23, predpredaj vstupeniek v cene 5 € v sieti Ticketportal.

Voices Live 23

Zdroj: Voices
Publikvoval: Redakcia GREGI.NET