ČAK NOJS na Rozjebalomafest 2015.

Kvarteto punkáčov si zaslúži obdiv od každého z vás, pretože títo chlapíci vedia o čom to je. Ivan, Jaro, Rado, Roman, obištyria si v minulosti vyskúšali byť členom nejakej kapely, niektorí z nich sa dokonca ešte stále vyskytujú v nejakej inej formácií.

Sú to všetko samouci, nikto z nich neštudoval hru na hudobný nástroj, napriek tomu ich však ovládajú viacero a dobre. Spoločne obsadili už niekoľko flekov, ktorým hovorili skúšobňa, momentálne kotvia v pivničných priestoroch pod The Adventure Music Clubom, ktorému častokrát podávajú pomocnú ruku pri realizovaní koncertov, za čo im patrí veľká vďaka. A práve tento priestor používajú aj oni pre ich koncerty zo série Prebrus, spáchali tam i Cimbálovú Vesielku a niekoľkokrát mali prsty aj v benefičných koncertoch na pomoc zvieracím útulkom. Robia to najlepšie ako vedia, majú dobré úmysly, aj vďaka tomu sa zviditeľňujú a počet odohraných koncertov im narastá aj mimo domáceho prostredia. Viac vám už prezradia oni sami v tomto rozhovore.

čak nojs 2

Je pravda, že vzorom pre ´čaknojsákov´´ je Chuch Norris a vaša kapela mu vyjadruje poklonu alebo je to úplne inak? O čom vlastne skupina Čak Nojs je?
Všetko je to úplne inak, náš názov vznikol pri degustácii vínka v objeme 5L, niekde pri jeho dne. Inšpiráciou nám bol slovný zvrat slovenského klasika Jara Filipa „no čak pištik“, v konečnom dôsledku to znamená „však hluk“. Držíme sa hesla píš ako počuješ, preto nojs a nie noise! Kapela je o možnosti vykričať do sveta naše pocity, či už radosť alebo hnev, proste forma vyjadrenia sa prostredníctvom toho čo nas baví, a to je muzika.

Prezraďte nám každý sám za seba, že ako to v rôznych kapelách chodí. Boli ste v kapelách, ste v kapelách, možno už teraz máte myšlienky o založení nejakého nového projektíku. Ako to funguje, kto s kým, ako, kedy, prečo?
Všetci sme pôsobili viac menej v tých istých projektoch, a tak sa vyjadríme ako kapela a nie jednotlivec, lebo sám o sebe by nikto z nás nedokázal to čo dokážeme spolu. Nie je to len o kapele, ale aj o kamarátstve medzi nami. Nespája nás len muzika. Nové projekty neplánujeme, plánujeme nahrať to čo sme doposiaľ vytvorili. K tomu fungovaniu, funguje to nasledovne my s nimi takto vtedy lebo nás to baví.

V skúšobni sa schádzate čo možno najčastejšie, na pódiách už pravidelne, občasne aj koncert zorganizujete, dokonca aj nejaký výcuc vašich songov ste už na cédečko vypálili. Ako mienite pokračovať v týchto vašich aktivitách?
Momentálne sa chystáme na koncerty, čo nás čakajú v lete, ako sme písali tuto vyššie pripravujeme sa nahrať našu tvorbu. Koncerty sme robili, robíme a budeme robiť aj naďalej. Čo k tomu dodať, isto sa je na čo tešiť, z našej aj z vašej strany.

Pochodili ste už veľa miest, zahrali na koncertoch s viacerými kapelami. Keď zvážite prístup organizátorov, udalosti ako také, priestory kde sa odohrávali a kapely, ktoré tam hrali. Čo by ste odporučili pre fanúšikov kurevsky dobrých koncertov?
Určite je to hlavne o ľudoch ako takých, ktorý sa pohybujú okolo muziky, nesedieť doma na riti, prísť podporiť vypočuť, zabaviť sa. Nikdy nevieš čo ťa zaujme. Sami chodíme na rôzne akcie, nie len čo sa tvrdej muziky týka. Choď, bav sa, objavuj, spoznávaj ľudí s ktorými si máš čo povedať.

Čo by ste odkázali deckám, ktoré si práve prvýkrát v živote čítajú rozhovor s kapelou?
Ak chceš niečo zmeniť musíš začať od seba. Peace!

(Rozhovor pôvodne vyšiel v šašopise Podkušiteľ, ktorý budete môcť získať aj na festivale.)

Rozjebalomafest 2015

Zdroj: Organizátor