Rotenstein – Historický festival s príbehom: Najväčší rytiersky turnaj na Slovensku!

Možno ste už videli veľa dobrých historických filmov, zažívali strach a napätie s vašim obľúbeným filmovým hrdinom. V bojovom šíku ste ryčali so Statočným srdcom, zakrádali ste sa temným lesom s Robinom Hoodom, liezli na balkóny slečien s Dartagnanom.

Prečo sa však nestať súčasťou príbehu naživo. Prečo by ste nemohli podržať koňa vášmu rytierovi, prečo by ste ho nemohli podporiť v turnaji a pľuť na česť zlosyna, ktorý ho zráža na kolená. Prečo si neužiť naozajstnú atmosféru stredovekého príbehu, keď je Vám na dosah.

Už 17. a 18 mája sa otvoria brány do fantázie a stredoveku na hrade Červený Kameň, kde sa bude konať neobyčajný historický festival. Zabudnite na vysedávanie pred pódiom, vstúpte radšej do veľkolepej arény, nezívajte počas nudných vystúpení, keď môžete skandovať a mávať zástavkami za vášho rytiera počas najväčšieho rytierskeho turnaja na Slovensku. Zahoďte plastové poháre s vodovým pivom a príďte si posedieť do historických krčiem vychutnávajúc chladné domáce pivo z keramiky za zvuku živej dobovej hudby. Slastne prežúvajte zaujímavé pokrmy inšpirované starými chuťami, zatiaľ čo sa o vaše deti postará čarovný svet stredovekých atrakcií. A hlavne, nechajte sa uniesť fantáziou, zapojte sa do deja, veď napokon na Červenom Kameni, ten príbeh napíšeme spoločne.

Rotenstein: Historický festival
Miesto konania: SNM – Múzeum Červený Kameň, Hrad Červený Kameň
Termín: 17. máj – 18. máj 2014
www.historickyfestival.sk
www.agenturahector.sk
www.hradcervenykamen.sk

fb_cover_bez_stranky2

Zdroj: Agentúra Hector