Zvodné Bratislava Burlesque a 20-členný orchester vo večeri plnom noblesy.

Čo sa stane, keď sa spojí krása, kostýmy 30. rokov a jazzová hudba v prevedení big bandu? Jednoznačne skvelá šou, ktorú si nemôžete nechať ujsť! Bratislava Burlesque a Swingless Jazz Ensemble pozývajú na svoje jedinečné predstavenie priaznivcov jazzu a umenia s exkluzívnym nádychom.

Po úspechu predchádzajúcich show sa výnimočné spojenie umenia tanečníc z Bratislava Burlesque a tradičného jazzového big bandu Swingless Jazz Ensemble vracia na pódiá. Zvodný tanec, rafinovanosť i humor v sprievode jazzovej hudby 40.-tych a 50.-tych rokov minulého storočia v ich podaní predstavujú kombináciu, ktorá na slovenskej scéne momentálne nemá obdoby. Svoje jedinečné performance prinesú pre divákov tentokrát len v podobe dvoch exkluzívnych večerov – už tento týždeň v stredu 22. septembra v Bratislave a v sobotu 25. septembra v Nitre. Rozhodne si nenechajte tento jedinečný zážitok ujsť!

Prvé burlesque zoskupenie na Slovensku

Za priekopníčku burlesque, ktorá noblesu a vintage štýl New Yorku a Paríža priniesla na Slovensko, možno právom označiť leaderku Bratislava Burlesque, známu pod pseudonymom Lotta Love. Bratislava Bourlesque je prvým združením, ktoré sa štýlu burlesque na Slovensku začalo venovať už od roku 2014.

Burlesque nie je tanečný štýl. Spája rôzne performatívne umenia a jeho veľkou súčasťou je odhaľovanie sa. Ponúka tiež možnosť nahliadnuť do úplne iného, magického sveta. Pracuje so sexuálnou energiou a vtipom. V burlesque nie je podstatné, že sa performerka odhalí, ale ako sa odhalí. Je teda dôležitý dôvod a cesta tohto aktu. V burlesque show taktiež nenájdete celkovú nahotu, predstavenia tohto typu ponúkajú celovečerný zážitok nielen pre pánov, ale aj dámy či páry s úžasnou atmosférou. Burlesque je pre všetkých, nezáleží na pohlaví, sexuálnej preferencii a rozmeroch,“ pozýva na show zakladateľka Bratislava Burlesque Lotta Love.

Decentne zvodné ženské zbrane, originálne kostýmy a rekvizity Bratislava Burlesque podtrhne tentokrát aj zvuk jazzového orchestra. Pri tejto príležitosti Lotta Love spomína na vznik tejto spolupráce: „Bola to úplná náhoda, avšak myslím si, že v konečnom dôsledku ide o dokonalé spojenie. Taká show u nás nemá obdoby a tvrdím, že sa oplatí ju zažiť. Živá hudba v tomto rozmere v spojení s burlesque show je niečo jedinečné.“

Big band s vyše 20-ročnou tradíciou

Jazzový orchester Swingless Jazz Ensemble bol založený v roku 1999 pre milovníkov jazzovej hudby a swingu. Hrá repertoár prevažne z obdobia 30.-tych až 50.-tych rokov minulého storočia. Doteraz odohral nespočetné množstvo koncertov a zahral si aj na veľkých festivaloch ako Open Jazz Fest či Pohoda. Je aktívne zaangažovaný v súťažných prehliadkach big bandov v Českej republike, Poľsku, Maďarsku aj v Slovinsku. Súťažnými vystúpeniami sa pravidelne umiestňuje na popredných priečkach a má aj niekoľko titulov absolútnych víťazov. V roku 2019 vydal CD „Neskorý zber“, ktoré obsahuje predovšetkým interpretácie aranžmánov svetoznámeho Counta Basieho.

Zoskupenie spolupracovalo s významnými jazzovými hudobníkmi ako Hanka Gregušová, Vlado Vizár, Lucia Lužinská či Boris Čellár, ale napríklad aj s Michalom Kaščákom, hudobnou skupinou Billy Barman i Laskym z Pary. „Tak ako sa mení populárna hudba, tak sa mení aj vkus. To, čo ponúka šoubiznis, nie je jediná možná cesta, je ich oveľa viac. Myslím, že tento druh muziky prežije a bude existovať stále, pretože sa určite nájdu ľudia, ktorí budú mať chuť si zahrať, i takí, ktorí budú mať chuť počúvať muziku, ako ju hrali jazzové orchestre v 30., 40. a 50. rokoch,“ konštatuje kapelník orchestra Martin Štourač.

Pokiaľ máte chuť vypočuť a zažiť niečo výnimočné, príďte na jeden z večerov nasiaknutých veľkolepou oslavou života, výbornej hudby, krásnych kostýmov a neviazanej zábavy v podaní Bratislava Burlesque a Swingless Jazz Ensemble!

Ukážky z minuloročných show si môžete pozrieť TU alebo TU.
Viac informácií nájdete na Facebooku.
Vstupenky: tootoot.fm.

Zdroj: TS