Zuzana Smatanová vydáva nový singel a videoklip JABLONE

Jedna z našich najúspešnejších autoriek a interpretiek prichádza po období pandémie, kedy sa venovala prevažne ilustrovaniu, s novou piesňou, nazvanou JABLONE. Singel vychádza 30.6.2022, v premiére ho ako prví budú počuli poslucháči Fun rádia.

O vzniku piesne hovorí autorka takto:

„Text a hudbu som napísala v apríli tohto roka. Pesnička je o láske, o vzťahu dvoch ľudí, ktorí sa po ich spoločnom prvom vzťahu a rozchode, opäť k sebe po rokoch vrátili. Hovorí sa, že človek dvakrát do tej istej rieky nemá vstúpiť, ale sú aj prípady, kedy sa to vyplatí  „jablone zase zakvitnú láskou“ a funguje to.“

O zvuk a finálny mix nahrávky sa už tradične postaral legendárny Ivan Jombik, klávesy nahral Peter Kunzo, programovala Zuzana spoločne s Lacom Rychtárikom, a aj hudobnú produkciu, ako pri všetkých nahrávkach v posledných rokoch, mala pod palcom výhradne samotná autorka.

„Po napísaní pesničky som dlho uvažovala nad námetom videoklipu, nechcela som totiž prvoplánovo chodiť v sade zakvitnutých jabloní. Dej som teda umiestnila na starú povalu, kde sú ukryté spomienky. Oslovila som režiséra Jara „Jarisa“ Vaľka, s ktorým som už v minulosti niekoľkokrát spolupracovala. Ideálnu povalu som vďaka kamarátom našla na Detvianskej Hute pri Zvolene, ktorú sme museli pred natáčaním kompletne upratať, vyhádzať staré dosky a pozametať. Urobili sme z nej útulné, čarovné miesto, kde sme natáčaním strávili celý deň.“

Aktuálne sa Zuzana so svojou kapelou venuje najmä letnému koncertovaniu a písaniu nových pesničiek, v prvej polovici júla si ale dopraje aj zopár dovolenkových dni na Slovensku.

Po veľkom úspechu knižky „Peter Nagy pre deti“, ktorú ilustrovala počas pandémie a ktorá získala titul Detská kniha roka 2021, sa budúci rok teší na ilustrovanie pokračovania „Peter Nagy pre deti 2“, ale aj celosezónne oslavovanie 20.teho výročia účinkovania na scéne a vydania svojho debutového albumu.

Ako inak, koncertovaním a stretávaním s fanúšikmi na koncertoch.

Informácie a TS poskytol manažment Zuzany Smatanovej.