ZUZANA SMATANOVÁ PRICHÁDZA S NÁDHERNOU ZIMNOU PIESŇOU DECEMBER.

Zuzana napísala a naspievala lyrickú pieseň o zime, akú všetci milujeme, a na akú sa od detstva každý roktešíme! Spolu s ňou prináša aj nádherný animovaný videoklip, ktorý animoval Roman Kovár výlučne zo Zuzaniných ilustrácií.

„Už niekoľko rokov ma fanúšikovia žiadajú, aby som napísala vianočnú pesničku, hoci ja som po takej vo svojomrepertoári nikdy netúžila. Mám rada vianočné pesničky, ale myslím si, že atmosféra Vianoc bola už toľkokrát takkrásne opísaná, že by som zrejme nič originálnejšie nevymyslela.

Napísala som teda pre fanúšikov zimnú pesničku December, v ktorej opisujem to, ako ja vnímam december a zimu, ako ročné obdobie. Príroda sa po jeseni úplne zmení a práve to ma inšpirovalo opísaťvšetky tie krásne veci, ktoré máme v zime bežne pred očami.“

Keďže ani Zuzana aktuálne nemôže vykonávať svoje milované povolanie – koncertovanie, naplno sa venujeinej svojej veľkej láske – výtvarnému umeniu, dokonca profesionálne ilustruje knižky pre deti.

„Text som začala písať v horúcom auguste tohto roka, čo bolo trochu bizarné, lebo som si všetko okolo sebamusela predstaviť tak, akoby bola zima. Doma som nahrala demo a v septembri som začala v štúdiu produkovať anahrávať spolu s Ivanom Jombíkom, ktorý sa postaral o mix a mastering. Spolupracovala som tiež s TomášomLöbbom a gitary mi nahral môj gitarista Dušan Kulich. Súčasne s produkciou pesničky som začala doma ilustrovať jednotlivé obrázky do videoklipu. Trvalo mi to celý september a veľmi ma to bavilo. Chcela som vytvoriťilustrovanú knižku o decembri a konečnú animáciu mi vytvoril Roman Kovár.“

Pieseň a videoklip December budú odpremiérované v utorok 1.12.2020, ako inak, vzhľadom na tému a názovpiesne, iný termín ani nemohol pripadať do úvahy. Kvôli aktuálnej situácii nebude možné December priniesťfanúšikom na koncertoch, ale, aspoň takýmto spôsobom by im Zuzana rada vytvorila hrejivú atmosféru aspoň vich domovoch.

Tlačovú správu poskytol Pavol Smolka, manažér Zuzany Smatanovej.