ZUZANA SMATANOVÁ PRICHÁDZA S KRÁSNOU NOSTALGICKOU PIESŇOU BERGEN.

Popredná slovenska hudobníčka a speváčka prichádza v poradí už so šiestym! singlom z úspešného dvojalbumu Echo (2018, platinová platňa za prvý mesiac od uvedenia do predaja). Je to pieseň, ktorá sa mierne odlišuje od tradičnej Zuzaninej tvorby.

,,Pesničku Bergen som napfsala po návrate z dovolenky v Nórsku.Mesto Bergen má absolútne očarilo svojou atmosférou, ktorú som dovtedy poznala iba zo sever­ ských detektívok. Pre niekoho možno ponuré a chladné prostredie, no na mňa pôsobilo nostalgicky, tajomné a útulne .Je to prístavné mesto, kde veľku časť‘ roka prší, má krásne zákutia, domčeky, uličky a čarovné kaviarničky. Nechala som tam kus svojho srdca a vedela som, že po návrate domov sadnem ku klavíru, a budem chcieť‘ zachytiť‘ atmosféru Bergenu do textu a meódie.“

Zuzana pieseň nahrávala a produkovala sama, o zvuk nahrávky sa postarala legenda československej zvukárskej školy – Ivan Jombík, a o programovanie Tomáš Lobb. V úvode piesne zaznie dokonca nórčina, ktorú by speváčka jedného dňa rada ovládala, no nateraz ju použila len pre zábavu a najmä na navodenie atmosféry.

Bergen je pesnička o láske dvoch l’udí, ktorí si k sebe opäť‘ našli cestu.

,,Dvojalbum Echo som si celý produkovala sama, a obzvlášť‘ produkciu Bergenu som si veľ’mi užívala, pretože som pracovala s pre miiá novým žánrom „drum and bass“, podobnú pieseň vo svojom repertoári nemám. Aj preto je to jedna z mojich najobl’ubenejších skladieb na tomto albume. Lyric video vytvoril talentovaný výtvarník a fotograf Jakub Gulyás, s ktorým rada spolupracujem už veľ’a rokov.

Jeho textovú časť‘ sme natáčali presne v deň mojich 35.tých narodenín.“ Pieseň Bergen prichádza do rádií 21. 8. 2019. Zuzana Smatanová (1984), speváčka, hudobníčka, autorka, je jednou z najvyraznejších a najuspesnejších osobností svojej generácie.

Je 6-násobnou Zlatou Slávicou, mnohonásobnou držiteľ’kou cien OTO, Grand Prix rádio, a mnohých ďal’sich ocenení.

Autorom tlačovej správy je manažment Zuzany Smatanovej.