Zuzana Smatanová má nové “Dvere“!

Fanúšikovia Zuzany Smatanovej sa konečne dočkali! Charizmatická speváčka dnes vydáva nový album „DVERE“! Horúcu novinku avizoval pred dvoma týždňami singel s rovnakým názvom.

Na dlhoočakávaný album sa zmestilo 10 skladieb. O hudbu aj texty sa postarala multitalentovaná Zuzana Smatanová. Jeden duet si Zuzka strihla so svojim kamarátom a spevákom Bystríkom. Speváčka, skladateľka a textárka začala na novom albume pracovať začiatkom tohto roka.

Zuzana Smatanová

„Moje domáce nahrávanie som začala pesničkou pre otca. Rok som ju nosila v hlave, ale trvalo mi dlho, kým som bola schopná pozbierať vhodné slová na vyjadrenie toho, čo pre mňa jeho odchod znamenal. Musela som ju robiť na etapy, pretože je to pre mňa najosobnejšia skladba, akú som kedy napísala. Vedela som, že som mu tú pesničku bola dlžná. Touto skladbou som si pomyselne otvorila dvere k ďalším pesničkám, ktoré som postupne začala skladať…“ emotívne vysvetľuje Zuzana Smatanová.

Producentom albumu „DVERE“ je Maroš Kachút, ktorý produkoval doteraz všetky Zuzanine albumy od roku 2003. Od vydania posledného dvojalbumu Gemini sa absolútna Zlatá slávica zmenila. 27-ročná diva sa za dva roky posunula hudobne, aj v súkromí.

Zuzana Smatanová


„Album „Dvere“ je pre mňa neuveriteľne pravdivý. Zakázala som si písať o veciach, ktoré som nezažila, ktoré by boli len výplodom mojej fantázie. Chcela som zo seba dostať maximum niečoho osobného.“

Nové skladby nahrávala Zuzanina kapela v zložení Maroš Kachút, Palo Smolka, Braňo Jelen a Dušan Kulich. Na husle zahral hosť – producent a skladateľ Slavo Solovic. Na nový album nafotila obľúbená speváčka špeciálne fotografie, ktorých autorom je Jakub Gulyás .

Zuzana Smatanová

„Povedala som fotografovi svoju predstavu o atmosfére bookletu. Fotili sme v Rakúsku – v malej dedinke, na poliach, pri starých neobývaných domoch alebo na vlakovej stanici. O styling sa postaral návrhár Boris Hanečka a výsledný booklet vytvorila Zuzana Smolková.“

Dvere znamenajú prechod, sú vstupom do nových dimenzií. Prešla nimi aj Zuzana Smatanová – hudobne, textovo aj osobnostne. Výsledok si môžte vypočuť na jej piatom albume „DVERE“.

Zuzana Smatanová - DVERE

Zdroj: Propagandahouse s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET