Zuzana Smatanová krstila olejničkou nové Dvere!

Dvaja montéri namazali nové „DVERE“ Zuzany Smatanovej. Presne tak sa totiž volá nový album talentovanej speváčky. Krstnými rodičmi boli dvaja montéri – moderátori Vlado Vostinár a Michal Hudák.

Zuzana Smatanová

Zuzana Smatanová krstila nový album v romantickom prostredí Arthotel Kaštieľ v Tomášove. Zuzanu a jej horúcu novinku prišli podporiť priatelia a hudobníci. Na krste nechýbali speváci Peter Nagy, Mária Čírová či Peter Cmorík. Krsu sa ujali vtipní moderátori Vlado Vostinár a Michal Hudák prezlečení za montérov. Piaty štúdiový album „DVERE“ pokrstili, vlastne namazali originálnou starou olejničkou, ktorá Zuzane zostala po zosnulom otcovi.

Zuzana Smatanová


„Na album som zložila pesničku pre otca. Rok som ju nosila v hlave, ale trvalo mi dlho, kým som bola schopná pozbierať vhodné slová na vyjadrenie toho, čo pre mňa jeho odchod znamenal. Musela som ju robiť na etapy, pretože je to pre mňa najosobnejšia skladba, akú som kedy napísala. Vedela som, že som mu tú pesničku bola dlžná.“ emotívne vysvetľuje Zuzana Smatanová.

Zuzana Smatanová

Na dlhoočakávané „DVERE“ sa zmestilo 10 skladieb, vrátane duetu so spevíkm Bystríkom. Producentom albumu je Maroš Kachút, ktorý produkoval doteraz všetky Zuzanine albumy od roku 2003. Nové skladby nahrávala kapela v zložení Maroš Kachút, Palo Smolka, Braňo Jelen a Dušan Kulich. Na husle zahral hosť – producent a skladateľ Slavo Solovic. Na nový album nafotila obľúbená speváčka špeciálne fotografie, ktorých autorom je Jakub Gulyás. O styling sa postaral návrhár Boris Hanečka a výsledný booklet vytvorila Zuzana Smolková.

Zuzana Smatanová

„Album „Dvere“ je pre mňa neuveriteľne pravdivý. Zakázala som si písať o veciach, ktoré som nezažila, ktoré by boli len výplodom mojej fantázie. Chcela som zo seba dostať maximum niečoho osobného… Dvere znamenajú prechod, sú vstupom do nových dimenzií. Aj ja som prešla pomyselnými dverami. Cítim, že som zrelšia a na mnohé veci sa už pozerám úplne inak, ako doteraz…“

Zuzana Smatanová

Absolútna Zlatá slávica sa od vydania posledného dvojalbumu Gemini zmenila. 27-ročná multiinštrumentalistka sa za dva roky plných skúseností posunula hudobne, textovo aj osobnostne. Výsledok si môžte vypočuť na jej piatom albume „DVERE“.

Zuzana Smatanová - DVERE

Zdroj: Propagandahouse s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET