Zuzana Smatanová a Adam Ďurica majú spoločné „Miesta“!

Fanúšikovia Zuzany Smatanovej sa sa majú na čo tešiť!  Speváčka, skladateľka a textárka už čoskoro predstaví novú skladbu. Duet „Miesta“ naspievala so spevákom Adamom Ďuricom, ktorý k nej dokonale hlasovo sadol.

S novým singlom si Zuzka vyskúšala spoluprácu s novým producentom, do štúdia si pozvala  Mareka Rakovického zo skupiny Lavagance. Zuzka Smatanová a Adam Ďurica nakrúcajú k novému singlu aj videoklip. Na premiéru duetu aj klipu sa môžete tešiť o dva týždne!

Zuzana Smatanová a Adam Ďurica

Fanúšikovia Zuzany Smatanovej pozor! Speváčka, skladateľka a textárka čoskoro predstaví novú skladbu „Miesta.“ Pieseň sa nahrávala tri dni a autorkou hudby aj textu je Zuzka Smatanová. „Pesničku Miesta som napísala minulý rok v lete. Už pri jej skladaní som vedela, že ju nebudem spievať sama, ale urobím z nej duet. Prvé meno, ktoré mi napadlo bol Adam Ďurica. Vôbec som neuvažovala nad inou alternatívou, jeho som tam počula úplne od začiatku. Doma som si nahrala demo a nasledujúci polrok som pesničku iba počúvala a nechávala nápad s Adamovým vokálom v sebe dozrievať.“ Prezradila Zuzana Smatanová.

Tento rok v januári sa Zuzka odhodlala osloviť speváka Adama Ďuricu a navrhnúť mu spoluprácu. Adam súhlasil. Potom sme sa stretli v skúšobni, našli sme si spoločné vokálové linky a zrazu všetko do seba zapadlo. Trafila som s Adamom do čierneho, pretože mu jeho part naozaj veľmi dobre sadol. A skladba nabrala presne ten význam, ktorý mala mať.“ Konštatuje  Zuzana.

Zuzana Smatanová a Adam Ďurica

S novým singlom Zuzana vyskúšala spoluprácu s novým producentom. Desať rokov totiž pracovala s Marošom Kachútom, ktorý je zároveň gitaristom v jej kapele. Kachút produkoval všetkých päť albumov Zuzany Smatanovej od roku 2003. Tentokrát si na novú skladbu vybrala Mareka Rakovického, frontmana skupiny Lavagance. Chcela som vyskúšať pohľad niekoho nového a preto som oslovila na produkciu Mareka. Je to úplne nový pocit, keď človek odíde zo zabehaného, overeného spôsobu nahrávania niekam, kde to nepozná a nevie, či to je ten správny smer. Zároveň je to inšpirujúce a umelecky to posúva ďalej. Myslím si, že Marek pesničku pochopil presne tak, ako som ju napísala a dal jej krásnu, citlivú atmosféru.“ Priznala Zuzana.

Zuzana Smatanová a Adam Ďurica

Zuzka Smatanová a Adam Ďurica nakrúcajú k novému singlu aj videoklip. Na veľkolepú premiéru skladby aj klipu sa môžete tešiť už o dva týždne!

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Martin Ferenčík