Zuzana Haasová krstila Plutokalendár 2015.

Vo štvrtok sme v priestoroch bratislavského Kontaktu pokrstili Plutokalendár na rok 2015, ktorý nafotil Roman Ferstl. Jeho tvárou sa stala herečka a speváčka Zuzana Haasová.

Projekt OZ P(l)uto prezentuje dovedna 12 žien, ktoré statočne zvládajú zdravotný hendikep, alebo v minulosti prekonali ťažkú chorobu. Nie je žiadnym tajomstvom, že Zuzana Haasová je diabetička. Dnes je so svojou chorobou zmierená, no najmä v detstve jej spolužiaci dali pocítiť, že je „iná“.

TheSusieHaasBand1

„Keď som mala 10 rokov, zvykla som hovorievať – cukrovka nie je nákazlivá, jediné, čím vás nakazím, je môj úsmev. V škole sa mi decká totiž začali vyhýbať, lebo si pichám inzulín a vraj ich nakazím, keď sa ma chytia,“ spomína Zuzana. „Potom sa na mňa pozerali ako v televízii s úsmevom moderujem detské relácie.“

Projekt Plutokalendára nie je ani zďaleka jediný charitatívny počin, ktorý sympatická herečka podporuje. „Podporujem veci, ktoré majú pre mňa zmysel, robia mi radosť a ja ju môžem preniesť na iných. Úsmev mi pomáha prežiť ťažké situácie a ja dúfam, že nielen mne, ale aj iným. Je to pre mňa to najmenej, čo môžem pre kohokoľvek urobiť,“ dodáva.

RomanFerstl-KristinaBaluchova-ZuzanaHaasova

Krstilo sa pieskom z presýpacích hodín, ktorý symbolizuje rýchlosť plynutia času. Hostkou večera a ďalšou z tvárí kalendára je aj herečka Jana Zvaríková, známa zo seriálu Alžbetin dvor. Netradičnej úlohy fotografky sa v ten večer zhostila Lucia Hablovičová, ktorá OZ P(l)uto podporuje prakticky od jeho vzniku.

Kalendár je v predaji v Plutošope na Panskej 13 v Bratislave, kde okrem neho nájdete aj krásne výrobky z chránených dielní. Na ich podporu poputuje aj výťažok z predaja kalendára.

TheSusieHaasBand

Od utorka 2. decembra nás nájdete aj v Eurovei, v predajnom stánku doplnenom výstavou fotografií z kalendára.

www.ozpluto.sk
https://www.facebook.com/OZPluto

Kto sme?

Občianske združenie (OZ) P(l)uto vzniklo na jar 2011 ako výsledok priateľských rozhovorov, ambícií a najmä túžby pomáhať, maličkým kúskom prispieť k vytvoreniu lepšieho sveta. Symbolicky sme si preto vytvorili vlastný priestor, kde nič nie je nemožné. Reagujeme na potreby ľudí v núdzi a sociálnom vylúčení. Radi by sme prispeli k zvýšeniu kvality života ľudí okolo nás.

Plutokalendar2015

Zdroj: Lucia Šuková