Zoznámte sa s ukrajinskými Banned Society, zástupcami YOLN generácie.

Banned Society, predstavitelia ukrajinského chill wave, predstavujú svoj aktuálny singel First night, is it for real? priaznivcom elektronickej muziky na Slovensku. V klipe sprostredkujú milostný príbeh s autentickou atmosférou americkej road movie. Nechýba romantika na pozadí cestných motelov, trblietajúcej sa diaľnice a jazda autom. To kontrastuje s dejom založeným na posolstve, že v láske neexistujú stereotypy ani predsudky.

„Izba amerického motelu je miestom, kde sa môžu vyskytnúť veľmi zvláštne, zakázané alebo dokonca nebezpečné veci. Naši hrdinovia sa skrývajú pred realitou medzi štyrmi stenami.  V Kyjeve nemáme takéto miesto, takže sme si ho museli vytvoriť aj tým, že sme na fasádu inštalovali neón,“ spomína na natáčanie režisérka Ekaterina Mingazirová.

Novinka Banned Society pochádza z tretieho albumu I was stupid, now I´m not, ktorý je príbehom o tom, ako sa v láske môžu splniť sny. Samotný album, ktorý vyšiel vo vydavateľstve Mnogo Vody, ponúka zmes spomienok, emócií a žánrov. „Sme odvážni, aj preto môžeme v jednej skladbe ponúknuť počas chillového výletu sólo na bicie. Táto pesnička je venovaná kúzlu, ktoré je na začiatku každého vzťahu,“ priznávajú hudobníci.

Za projektom Banned Society stojí hudobný producent Dima Maltsev, ktorý obľubuje lo-fi a hip-hop. Tvorí pár s jazzovou a neo soulovou speváčkou Lolou Kolosovskou. K nim sa pridali Hell Drummy, mladý skladateľ Lucas Bird, gitarista a basgitarista Tavi a Dimova mladšia sestra Zhenya Maltseva ako MC. Svojou hudbou sa hlásia k tzv. YOLN generácii (odvodené od You Live Only Now, slov. Žiješ teraz), ktorú predstavujú mierumilovní romantickí intelektuáli túžiaci po bohatej skúsenosti namiesto nezmyselného nakupovania.

Viac hudby Banned Society nájdete na ich soundcloude https://soundcloud.com/awsm_music

https://soundcloud.com/awsm_music

redakciu informoval PR manažér Edo Kopček
foto: archív Banned Society