Zobúdzajúca sa rakúska scéna z vydavateľstva Fettkakao sa predstaví v Oblude!

Fettkakao a Siluh, dvojica vydavateľských hnacích motorov sympaticky zobúdzajúcej sa rakúskej scény sa predstaví na najnovšom pokračovaní koncertnej série After Hours. V klube Obluda sa 25. októbra predstavia dvaja reprezentanti: indie-hopoví Mile Me Deaf a elektronicko nadžánroví A Thousand Fuegos.

Mile Me Deaf je projektom Wolfgang Möstla, ktorého jeho domovské vydavateľstvo označuje za rakúsku noise-popovú ikonu. Popri Killed By 9V Batteries a Sex Jams je Mile Me Deaf inou kapelou. Vznikla totiž úplne bokom, v jeho počítači, no výsledným lo-fi zvukom znie ďaleko ambicióznejšie. Trojica kombinuje vplyvy distortion pedálov na gitarovky, elektroniku i indie hip-hop. Výsledok zvečnený na debutovom albume Eat Skull (https://fettkakao.bandcamp.com/album/eat-skull) tak aj vďaka Wolfgangovmu vokálu občas pripomína amerických Why?.

A Thousand Fuegos je one-man projektom Matthiasa Peykera, ktorý sa už predstavil aj v košickej Tabačke či na českom Creepy Teepee. Jeho aktuálny zvuk, ktorý je počuť aj na čerstvom LP The Trachery of Things (https://seayou.bandcamp.com/album/a-thousand-fuegos-the-treachery-of-things) pripomína všeličo na čele so sólovými počinmi Panda Beara a Avey Tarea z Animal Collective, ktorým A Thousand Fuegos vo Viedni predskakovali pred pár rokmi. Podobne ako Mile Me Deaf tvorí Matthias svoju víziu pop-songov, ktorá sa od stredného prúdu líši najmä v jednoduchosti produkcie, smerujúcej od akustických nástrojov až k spomínanej elektronike v ponurejšej nálade. To mu vyslúžilo i miesto predskokana na viedenskom koncerte M83.

Koncert odštartuje o dvadsiatej hodine, vstupné bude stáť 4 eurá.
Event: https://www.facebook.com/events/357294624357970/

AFTER HOURS 12:12
Mile Me Deaf + A Thousand Fuegos (AT, Fettkakao)
Obluda, 25. 10. 12
Štart 20:00, vstup 4 eurá

Zdroj: After Hours 12:12